fbpx
Stiri Si Informatii

3047 copilași s-au născut în 2017 la maternitatea din Sibiu

0 466

Numărul nașterilor înregistrate la maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a crescut în 2017.  Au fost 2990 de nașteri, dintre care 55 gemelare și una de tripleți. S-au înregistrat 3047 de nou-născuți, dintre care 1587 de băieți și 1460 de fete, cu 6,5% peste numărul nou-născuților din 2016. Cea mai prolifică lună a fost septembrie cu 282 de nou-născuți iar cea mai slabă – aprilie cu 206 nou-născuți.

„Motivul principal al creșterii adresabilității către maternitatea SCJU Sibiu este reprezentat de condițiile foarte bune din cadrul acesteia, atât din perspectiva facilităților de cazare (saloane de tip roaming-in, cu 2 paturi și grup sanitar propriu) cât și a celor de îngrijire și tratament, personalul medical al maternității având printre cele mai bune rezultate din țară.”, transmit reprezentanții instituției.

Maternitatea SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a traversat un proces complex de reabilitare şi modernizare în valoare de aproape 26 de milioane de lei. Acesta a fost gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii. Calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spații complet renovate, modernizate și dotate corespunzător.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns