fbpx
Stiri Si Informatii

50.000 lei amendă, pentru groapa de gunoi din Cristian

0 870

Garda Naţională de Mediu a desfăşurat o nouă acţiune în perioda la Depozitul Ecologic de Deşeuri Menajere şi Industriale Cristian care deserveşte judeţul Sibiu. Scopul controlului a fost verificarea realizării măsurilor impuse operatorului depozitului în timpul controalelor efectuate anterior. Verificarea a fost realizată de o echipă mixtă formată din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu de la Comisariatul Judeţean Sibiu şi de la Comisariatul General din Bucureşti.
În timpul verificării, s-a constatat că mai multe dintre măsurile dispuse anterior nu au fost realizate. Urmare a acestui fapt, echipa de comisari GNM a impus operatorului un nou set de măsuri, care cuprinde și o parte din măsurile nerealizate de operatorul depozitului:

1. Diminuarea suprafeţei zonei active de depozitare a deşeurilor la maxim 2500 mp, depunerea şi distribuirea deşeurilor în straturi de maxim 1 m, compactarea acestora şi acoperirea periodică cu un strat de material inert de 10-20 cm, în vederea diminuării disconfortului olfactiv, conform prevederilor Normativului tehnic de depozitare a deşeurilor, aprobat prin Ordinul MMGA nr. 757/2004. Măsură nerealizată.
2. Punerea în aplicare a unei soluţii tehnice cu rol de colectare şi tratare a gazului de depozit, respectiv degazarea activă, pentru celulele nr. 1 şi nr. 2, care să fie conformă cerinţelor stabilite prin Normativul tehnic privind depozitarea deşeurilor, aprobat prin Ordinul MMGA nr. 757/2004. Măsură în curs de realizare.
3. Pentru evitarea scurgerilor, se va menţine levigatul din corpul depozitului la un nivel minim, conform Normativului tehnic privind depozitarea deşeurilor, aprobat prin Ordinul MMGA nr. 757/2004. Măsură nerealizată.
4. Realizarea împrejmuirii depozitului pe întreg perimetrul acestuia. Măsură nerealizată.

Pentru nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor impuse anterior, operatorul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 lei.
Imediat ce termenele de realizare a noului set de măsuri vor expira, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu vor efectua un nou control pentru a verifica dacă operatorul depozitului a realizat măsurile impuse.

Foto GNM Cristian Sibiu

Comentarii

comments

Lasă un răspuns