Stiri Si Informatii

72 de ore ne despart de ediţia din acest an a Festivalului Clara Haskil

0 736

A patra ediție a Festivalului Internațional Clara Haskil va debuta vineri, 27 octombrie, la ora 19:00. Violoncelistul Niklas Schimdt, violonistul Adrian Iliescu și pianiștii Per Rundberg și Alina Azario vor urca pe scenă în deschiderea  evenimentului.

”După mulți ani de eforturi, țin să mulțumesc tuturor celor care au făcut ca reeditarea acestui volum să fie posibilă! Cartea contribuie major la efortul festivalului de a reașeza în actualitate numele Clarei Haskil. Am convingerea că ține de datoria noastră să o cunoaștem mai bine și să îi aducem omagiul meritat la ea acasă”, susține Alina Azario, pianistă și director artistic al festivalului.

Timp de trei zile, muzica clasică va răsuna la Sala Thalia din Sibiu. Programul cuprinde lucrări de Bach, Schubert și Antonín Dvořák. Lansarea celei mai cunoscute biografii a pianiste Clara Haskil reprezintă unul dintre cele mai importante momente ale ediţiei din acest an. Cartea va fi lansată mâine, de la ora 17:00 la Librăria Humanitas ”Constantin Noica”. La eveniment vor participa pianistă și director artistic al festivalului Alina Azario, violonistul Adrian Iliescu şi fostul ministrul al Culturii Vlad Alexandrescu.

Sâmbătă, 28 octombrie

Violoncelistul Valentin Răduțiu și Orchestra Simfonică București, sub bagheta dirijorului Radu Postăvaru, vor susține  de la ora 19:00 un concert cu lucrări de Arcangelo Corelli, concertul în Re major de Joseph Haydn și ”Noapte transfigurată” de Arnold Schoenberg.

Duminică, 29 octombrie

Începe cu un concert matinal programat la ora 11:00, un lucru mai puțin obișnuit pentru publicul sibian. Vor interpreta soliștii Niklas Schimdt – violoncel, Adrian Iliescu – vioară și Per Rundberg și Alina Azario – pian. Din program fac parte lucrări semnate de Mozart, Bach, Schubert și Schumann. Concertul de încheiere a festivalului îi reunește de la ora 19:00 pe violoncelistul Valentin Răduțiu și pianistul suedez Per Rundberg, un duo care a înregistrat integrala lucrărilor de Enescu pentru violoncel și pian la prestigioasa casă de discuri Hänssler Classic. În acest concert se vor interpreta lucrări de Beethoven, sonata a doua de Brahms, sonata de Șostakovici și șase dansuri populare românești de Béla Bartók.

Biletele pentru Festivalul Internațional Clara Haskil pot fi achiziționate de la casieria Filarmonicii de Stat Sibiu, de la Librăria Humanitas Sibiu și online prin Bilet.ro și Eventim.ro. Mai multe detalii, pe www.clarahaskil.ro

Comentarii

comments

Lasă un răspuns