Stiri Si Informatii

Ai grija ce informatii postezi pe Internet!

0 1.280

Din ce in ce mai mult ne expunem viata si familia pe retelele de socializare. Iar Politia Română recomandă celor care petrec timp în mediul online sa fie prudenti ce fel de informatii posteaza pe Internet si la cine ajung acestea, sfatul politiei este sa nu divulgam numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa,şcoala la care învățați ori locul de muncă. Este de preferat să restricţionația accesul la acestea, astfel încât să poată fi vizualizate doar de către prieteni.

Evitați postarea pe Internet a fotografiilor personale. Aveți în vedere că nu tot ceea ce citiți sau vedeți pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, adult sau copil, multe din ele fiind neverificate sau eronate.  De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată. Dar cate persoane nu pun diverse poze si filmulete cu ei sau copiii lor pe Facebook, Instagram ? Oare constientizeaza riscul?

Grija mare la ce programe descarcati!

Nu instalați pe calculator programe sau aplicaţii, din surse nesigure sau din link-uri primitepe e-mail. Ele pot conţine viruși şi pot produce pagube irecuperabile.

Activitatea de informare se desfasoara in aceasta saptamana in liceele sibiene si face parte din proiectul Saptamana de prevenire a criminalitatii- prevenirea criminalitatii in mediul online.

Prieteniile în mediul virtual pot fi fatale!

Posted by Sibiul în Imagini on 4 Aprilie 2017

Comentarii

comments

Lasă un răspuns