Stiri Si Informatii

‘Al 6-lea jucător’ , o nouă acțiune de promovare a baschetului în școli

0 432
Asociația suporterilor sibieni ‘Al 6-lea jucător’ împreună cu BC CSU Sibiu va desfășura vineri, 24 noiembrie 2017, o nouă acțiune de promovare a baschetului în școli.

La această acțiune vor participa toți jucătorii echipei BC CSU Sibiu, participante fiind cinci școli generale: Liceul Teoretic ONISIFOR GHIBU, Școala GimnazialĂ nr. 18, Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 25, Liceul Teoretic CONSTANTIN NOICA.

Proiectul ‘Promovarea Baschetului în școli’, început în 2006 de către suporteri și devenit deja un reper în peisajul comunității iubitorilor de baschet local și un exemplu în cel național, se adresează în special copiilor între 8-14 ani și își propune să le atragă atenția asupra unei alternative sănătoase pentru petrecerea timpului liber, printr-o abordare directă și exemplificativă.

Marcel Davis, Mirel Dragoste, Tylor Laser, Dragos Gheorghe, Bogdan Popescu, Andrei Petica, Lawrence Kinnard, Monyea Pratt, Daniel Banciu, Chris Cooper, Wilhelm Brosser devin antrenori de ocazie și îi vor învăța pe cei mici regulile de bază ale jocului în echipă, copiii întrecându-se într-un mini-campionat de baschet. Totodată, școlile vor primi donații din partea organizatorilor echipamente de joc și mingi de baschet astfel susținând această ramură sportivă pentru viitor.

Toți elevii participanți la acțiunea de promovare a baschetului în școli vor primi o listă cu școlile și echipele de baschet din Sibiu la care se pot înscrie pentru a urma o viață sportivă profesionistă.

Promovarea Baschetului în școli — dezvoltarea de micro-comunități ale iubitorilor de baschet local este un proiect co-finanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns