Stiri Si Informatii

Biserica fortificată de la Țapu, scoasă la vânzare pentru câteva mii de euro

0 3.968

Biserica fortificată din Țapu, comuna Micăsasa, județul Sibiu, al cărei prag era trecut în fiecare duminică de aproximativ 400 de sași, acum ușa sa se mai deschide doar când vine cineva să taie buruienile din curtea acesteia.

Potrivit jurnaliștilor site-ului Hotnews, preotul Ulf Ziegler, administratorul bisericii a mărturisit că lăcașul de cult din Țapu se află se o pe o listă cu alte 16 lacașe de cult pentru care se caută un nou proprietar care să fie dispus să salveze edificiul în schimbul a câteva mii de euro, dar până acum nu a fost găsit niciun doritor.

Pentru a salva edificiul, administratorii bisericii sunt dispuși să vândă tot ansamblul la prețul terenului (în jur de câteva mii de euro). Dacă am face comparație, o garsonieră într-un oraș mic costă în jur de 10.000 de euro.
Însă există și o condiție. Noul proprietar trebuie să restaureze biserica fortificată și să aibă grijă de ea.

Biserica-hală este construită din piatră bătută de carieră. Fortificația este construită din piatră de râu și de carieră, înaltă de 6 metri și este prevăzută cu două rânduri de metereze. De asemenea, se pot vedea urmele unui drum de strajă în consolă. Intrarea se face prin vest, pe sub un turn cu trei niveluri, sprijinit de contraforturi. Turnul este prevăzut cu un drum de strajă construit sub acoperișul în patru ape. O hersă protejează intrarea pietonală.

Biserica evanghelică fortificată din Țapu a fost construită în secolul XV. Iar, ansamblul este format din biserică, incinta fortificată, cu turn de poartă și acces secundar fortificat. Fortificația este construită din piatră de râu și de carieră, înaltă de 6 metri și este prevăzută cu două rânduri de metereze. Alipite pe interiorul incintei se regăseau până în anul 1941 diverse cămări de provizii, unde se păstrau băuturi, cereale, fructele și nelipsita slănină.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns