Stiri Si Informatii

Ce faci când te „trece” și nu ai unde merge?

0 2.068

Sibiul este un oraș frumos, cultural, vizitat anual de mii de turiști. Și, totuși are și câteva minusuri, din păcate. Iar, una dintre marile probleme ale orașului nostru o reprezintă lipsa toaletelor publice. Nu știu câți dintre voi știți, dar toaleta de la Pasajul de Magazinul Dumbrava, de câteva zile este închisă. Oare de ce?  Așteptăm răspunsul autoriăților sibiene, pe care sperăm să-l primim după Paști.

Sesizarea a fost făcută de câțiva dintre cititorii sitelui nostru, Sibiul în Imaginicare se simt intrigați de decizia autorităților, dar și de nepăsarea și nesimțirea unor cetățeni, care își fac nevoile pe zidurile Magazinului Dumbrava sau în Parcul din fața Casei de Cultură.

„Eu muncesc în aceasta clădire de când s- a închis toaleta publică de sub pasaj. Văd zilnic persoane care își fac nevoile pe pereții magazinului Dumbrava sau mai rău, astăzi am văzut câteva persoane făcându-și nevoile la ușa de la intrare. Știu că în Sibiu e o problemă cu toaletele publice, dar dacă te trece așa tare, poți merge la un magazin să-i rogi frumos să te lase să folosești toaleta. Urât din partea celor care urinează pe clădire în văzul trecătorilor”,  a spus Sebastian angajat în magazinul Dumbrava.

De asemenea, unul dintre sibieni ne-a spus revoltat că, a văzut pe un „stimabil domn” făcându-și nevoile în fața lui, fără pic de rușine sau te intimidare în Parcul din fața Casei de Cultură.

Dar care o fi motivul închiderii acestor toalete?  Înțeleg că se fac renovări, igenizări sau curățenie generală, dar de ce se închid toate în aceeași perioadă?! Din nou o enigmă! Din nou o pată pentru orașul situat în centrul țării. Acum nu funcționează această toaletă, iar toaleta din parcul Astra e închisă de câteva luni pentru renovare.

Singura toaletă funcțională este e cea de pe strada Ocnei, vizavi de podul minciunilor, și mai este parțial folosită, toaleta ecologică din cazarma 90, unde miroase oribil, iar citadinii o evită în ultima perioadă.

„Eu mai ies la țigara din când în când.  Precum fată e foarte urât să-i văd cum se întorc cu fața la perete și își fac nevoile.  Nu le pot spune nimic, fiind totuși bărbați și cred că reacționează urât dacă le spun ceva. Mai trec copii sau femei pe lângă ei. Ce dovadă de respec dăm celor mici? Că e bine să urinez pe clădire? Nu știu de ce s-a închis toaleta, era foarte bună aici în pasaj pentru că trec zilnic foarte mulți oameni” a ținut să precizeze Raluca, tot un angajat.

 

Comentarii

comments

Lasă un răspuns