Stiri Si Informatii

Daniela Cîmpean: Din nou PSD acționeaza fără să se informeze

0 251

Daniela Cîmpean, transmite într-un comunicat de presă că PSD Sibiu o acuză pe nedrept că a organizat concursul de ocupare a funcției de secretar al județului în afara legii

În legătură cu ultimele „realizări” ale PSD Sibiu, respectiv o nouă conferință de presa și un nou set de acuze făcute în deplin acord cu modalitatea generală a acestui partid de a contribui la dezvoltare și prosperitate prin conferințe de presă, acuze și solicitări de demisii, Daniela Cîpean face  următoarele precizări:

„• Concursul pentru secretarul județului nu a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu. Dacă citeau HG 611/2008, consilierii PSD aflau că, fiind vorba despre un concurs de promovare pentru o funcție publică de conducere, a fost organizat de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici.
• Comisia de concurs a fost constituită prin Ordinul nr.3785/2017 al conducătorului Agenției Naționale a Fucționarilor Publici cu următoarea componență: 2 reprezentanți ai ANFP, 1 reprezentant al Prefecturii Sibiu și 2 ai Consiliului Județean Sibiu. Practic, 3 din 5 membri provin din instituții conduse de colegii lor din PSD.
Cu alte cuvinte, PSD Sibiu, mă acuză că ANFP și-a suspendat propria procedură de concurs!
Urmând același principiu, peste 6 luni când vor înlocui actualul Guvern, nu ar fi de mirare să îmi impute și demiterea acestuia.
Dincolo de aceasta, dacă PSD Sibiu ar fi analizat cu obiectivitate motivul suspendării concursului ar fi ajuns la concluzia că este nefondat.
Se apreciază că, secretarul interimar al județului, membru în comisia de concurs și al cărui raport de muncă va înceta începând cu data de 15.02.2018, prin pensionare, ar fi incompatibil pe motiv că ar urma să fie subordonat ierarhic unuia dintre candidați.
Evident, o persoană care își va înceta raporturile de muncă prin pensionare înainte de intrarea in funcție a candidatului care câștigă concursul și va ocupa tocmai postul lăsat liber de către acea personă, NU are cum să fie în situație de subordonare ierarhică tocmai cu persoana care își va începe mandatul după ce ea iese la pensie.
Îi aștept totuși cu răbdare, în continuare, pe consilierii PSD, să propună și să susțină proiecte majore pentru sibieni, să ne arate că în afară de conflict sunt capabili de construcție și de susținerea intereselor județului”. Transmite Daniela Cînpean,  Președinta Consiliului Județean Sibiu

Foto Facebook, Daniela Cîmpean

Vă reamintim că în urma cu câteva zile, consilierii judeţeni ai PSD au luat atitudine după ce Daniela Cîmpean, „preşedinta” CJ Sibiu, a permis desfăşurarea concursului de ocuparea a funcţiei de secretar al judeţului Sibiu, deşi ştia că acesta se desfăşoară cu încălcarea legii.

“Din punctul nostru de vedere, este inadmisibil ca preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, să permită încălcarea legii, mai ales atunci când este vorba despre ocuparea postului de secretar al judeţului, o funcţie care implică o mare responsabilitate. Secretarul verifică şi certifică respectarea legii pentru toate acţiunile Consiliului Judeţean. Este cu atât mai grav cu cât noi i-am semnalat această situaţie de incompatibilitate chiar în expunerea de motive care însoţea proiectul pentru eliberarea din funcţie a domniei sale. Dar, din infatuare şi dispreţ faţă de lege, domnia sa a ales să ignore avertismentul nostru. <<preşedintei>> Cîmpean i-a fost arătat deja cartonaşul galben, atât de către PSD, cât şi de către FDGR, prin vocea preşedintelui Porr: <<Este un cartonaș galben arătat doamnei președinte Daniela Cîmpean. (…) Doamna Cîmpean ar trebui totuși să mediteze la cele semnalate și ar trebui să îndrepte câte ceva>>. Însă doamna Cimpean nu a înţeles nimic. Pornind de la faptul că a generat o situaţie extrem de gravă, concursul pentru ocuparea postului de secretar al judeţului A FOST SUSPENDAT DUPĂ CE S-A DESFĂŞURAT DEJA PROBA SCRISĂ. Speram ca măcar de data aceasta Daniela Cîmpean să renunţe la aroganţa şi dispreţul faţă de lege şi faţă de sibieni şi să-şi înainteze demisia de onoare. Poate doamna <<preşedintă>> Cîmpean o să-şi găsească acea ultimă fărâmă de onoare, astfel încât să avem un nou preşedinte al CJ Sibiu, unul competent şi pregătit pentru această funcţie ce implică mari responsabilităţi şi aşteptări din partrea sibienilor”, a declarat Cătălin Stanciu, liderul consilierilor judeţeni ai PSD.
Subliniem faptul că „preşedinta” Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, şi-a dat girul pentru desfăşurarea concursului de promovare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de secretar al judeţului Sibiu, desi grupul consilierilor judeţeni ai PSD Sibiu au atenţionat-o că acest concurs se desfăşoară cu încălcarea flagrantă a legii. În expunerea de motive care a însoţit proiectul pentru eliberarea din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean (proiect ce a obţinut 12 voturi pentru, 8 împotrivă), consilierii PSD au semnalat, printre altele, faptul că desemnarea în cadrul comisiei de concurs a doamnei Mihaella Cristina Linde, pe atunci consilier juridic în cadrul aparatului propriu al Consiliului Judeţean Sibiu, crează o situaţie de incompatibilitate, deoarece aceasta urma să fie subordonată ierarhic candidatului care va ocupa postul de secretar al judeţului.
În condiţiile în care preşedintele Consiliului Judeţean Daniela Cîmpean a ignorant cu dispreţ legea, consilierii judeţeni ai PSD au depus o sesizare în acest sens către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP). Această instituţie a constatat imediat încălcarea legii şi a dispus suspendarea concursului. “Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici suspendă concursul pentru nerespectarea prevederilor: – art. 57 alin. (2) din Legea nr. 188/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi art. 142 alin. (2) raportat la art. 33 lit. c) şi art. 34 alin.(4) din H.G. nr. 611/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Procedura de organizare a concursului va fi reluată în condiţiile legii.”, se arată pe site-ul ANFP”. Transmit social-democrații

Comentarii

comments

Lasă un răspuns