Stiri Si Informatii

Fântâna arteziană de pe Bălcescu se transformă în brad de Crăciun

0 1.029
Artiștii, arhitecții și iubitorii de frumos sunt invitați să transforme fântâna arteziană “de la telefoane” într-un brad de Crăciun… altfel. În luna decembrie, piațeta “de la telefoane”, de pe str. Nicolae Bălcescu din Sibiu, va găzdui mini-târgul de Crăciun „Orășelul Fermecat”. Organizatorii își doresc să implice sibienii în amenajarea Orășelului Fermecat astfel că au scos la concurs amenajarea bradului “altfel” ce va fi construit peste fântâna artenziană de aici, nefuncțională pe timp de iarnă.

Oraselul Fermecat este un mini-târg de Crăciun, destinat în special copiilor şi tinerilor. Locația, în care va fi organizat este Piaţeta de la Telefoane de pe strada Nicolae Bălcescu. Acest spaţiu va fi amenajat temporar întocmai ca un mini-orăşel, pe două laturi ale fântânii arteziene. Unde vor fi amplasate căsuţe realizate în cel mai mic detaliu pentru a replica clădirile sibiene.

Concursul de idei Bradul de Crăciun ”altfel”, care urmărește selectarea celei mai bune idei de amenajare a fântânii arteziene din piațeta ”de la telefoane”, sub forma de brad de Crăciun, se va desfășura pe parcursul lunii noiembrie și se adresează publicului larg, iubitorilor de frumos și celor care au o idee inovativă și doresc să o pună în practică. Cei interesați pot participa individual sau în echipe. Important de reținut este faptul că înscrierea și participarea la concurs trebuie să fie asumată, astfel încât câștigătorul va avea la dispoziție 3 zile pentru a-și pune ideea in practică.

Înscrierile la concurs se fac până în 19 noiembrie 2017, urmând ca organizatorii să anunțe câștigătorul în data de 21 noiembrie. Construirea bradului de către câștigător se va face în perioada 27-30 noiembrie, cu sprijinul logistic al organizatorilor. Regulamentul concursului poate fi văzut aici – bit.ly/OraselulFermecat

Premiul: 1.000 de euro

Premiul este în valoare de 4.700 lei, iar această sumă trebuie să asigure costurile necesare implementării ideii câștigătoare. Participanții, individuali sau în echipe, pot să fie sprijiniți și de companii-sponsor, care vor putea susține costurile suplimentare de implementare și vor avea posibilitatea să monteze în bradul construit decorațiuni personalizate.

Înscrierile se fac la adresa OraselulFermecat@gmail.com iar detaliile și regulamentul se găsesc pe pagina oficiala de Facebook a Târgului: Orășelul Fermecat.

Luna decembrie transformă piațeta “de la telefoane” într-un orășel fermecat

Orășelul Fermecat este un mini-târg de Crăciun organizat de către Asociația Art Point și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, piațeta “de la telefoane” de pe str. Nicolae Bălcescu, va fi amenajată temporar întocmai ca un mini-orăşel pentru copii, pe două laturi ale fântânii arteziene de aici fiind amplasate căsuţe realizate în cel mai mic detaliu pentru a replica clădirile sibiene. Aceste căsuţe, alături de celelalte decoraţii, te transferă într-un spaţiu de basm, specific sărbătorilor.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns