fbpx
Stiri Si Informatii

Foto-Parcul Sub Arini-iluminat eco, internet wi-fi, supravegherea video, senzori de mișcare

0 4.087
Primăria Sibiu a finalizat modernizarea iluminatului public în cel mai mare parc din Sibiu – Sub Arini, transformându-l într-un iluminat eco-eficient. Lucrarea a fost una foarte complexă și a inclus schimbarea rețelei de alimentare, instalarea de noi stâlpi cu corpuri de iluminat cu LED pe alei, instalarea unui iluminat arhitectural la poduri și elementele deosebite din parc, dar și instalarea de echipamente care să permită supravegherea video sau accesul la internet. 

Primăria Sibiu a finalizat modernizarea iluminatului public în două parcuri din Sibiu: parcul Sub Arini și parcul Petofi Sandor. În parcul Sub Arini au fost montați peste 250 de stâlpi noi de iluminat cu corpuri LED, podul mare peste Trinkback este iluminat colorat, s-au instalat HotSpot-uri WiFi și camere de luat vederi, iar pavilionul de muzică și două monumente din parc sunt iluminate arhitectural pentru a le pune în valoare.

De-a lungul pistei pentru biciclete, sistemul de iluminat este dotat cu senzori de mișcare care cresc intensitatea iluminatului doar atunci când sesizează prezența, realizându-se astfel o economie. Locurile de joacă pentru copii sunt acum iluminate cu corpuri de iluminat pe stâlpi și cu proiectoare care detectează mișcarea și își reglează intensitatea. De asemenea, cel mai mare pod peste Trinkbach este iluminat arhitectural cu proiectoare și benzi cu LED-uri care își pot schimba culorile. 

Un detaliu important pentru punerea în evidență a elementelor parcului este instalarea unor sisteme de iluminat arhitectural la bustul poetului Mihai Eminescu, la monumentul Szweteney weg (înspre bulevardul Victoriei), precum și la pavilionului de muzică, împreună cu vasul de piatră și fântâna arteziană din vecinătate.

Un serviciu util pentru cei care frecventează acest parc este oferit de cele trei module de HotSpot Wifi pentru accesul la internet, instalate în zona pavilionului de muzică.

Pentru siguranța cetățenilor care vor folosi acest parc pentru odihnă sau sport, Primăria Sibiu a instalat  opt camere de luat vederi.

Valoarea investiției a fost de 2,2 milioane de lei.

Și în parcul Petofi Sandor s-a modernizat iluminatul și s-au instalat corpuri eco-eficiente. Noul sistem este format din 18 stâlpi și rețeaua de alimentare corespunzătoare. Un corp de iluminat s-a instalat și în zona accesului în parc dinspre strada Dealului, în dreptul scărilor.

Valoarea acestei investiții este de 85.000 de lei.

Investițiile au totalizat 2,3 milioane de lei.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns