Stiri Si Informatii

Inspecția Muncii va desfășura o campanie națională în domeniul construcțiilor, privind prevenirea căderile de la înălțime

Prima etapă a campaniei se va desfășura în luna aprilie

0 620
În perioada aprilie – noiembrie 2017, Inspecția Muncii va desfășura o campanie națională în domeniul construcțiilor, privind prevenirea căderile de la înălțime, pe șantierele temporare și mobile.
Campania vizează angajatori şi lucrători care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor, privind utilizarea în muncă de către lucrători a echipamentelor de muncă specifice domeniilor construcţiilor de clădiri şi a lucrărilor speciale de construcţii.

Numărul de accidente de muncă înregistrat precum și gravitatea acestora, a fost factorul determinant pentru a continua și intensifica acțiunile de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează, în șantierele temporare și mobile, măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă.
Campania din anul acesta are ca obiective generale creşterea gradului de conştientizare al angajatorilor şi al lucrătorilor din domeniul construcţiilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, pentru promovarea stării de bine la locul de muncă, cu consecinţe benefice în plan social şi profesional, încurajarea unei abordări participative prin implicarea angajaților și angajatorilor în diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale, aplicabile în domeniul construcţiilor și promovarea bunelor practici în acest domeniu de activitate economică. De asemenea, prin această acțiune, inspectorii de muncă și-au propus verificarea cu prioritate a angajatorilor din construcţii la şantierele temporare şi mobile în care se desfăşoară lucrări de construcții unde se utilizează schele.
Prima etapă a campaniei se va desfășura în luna aprilie, constând în informarea principalilor actori din județ cu activitate în domeniul construcțiilor privind modul de derulare a campaniei și tematica abordată.
A doua etapa constă în verificarea prin acțiuni de control la angajatori a modului de implementare a prevederilor legale care au făcut obiectul campaniei, în perioada mai – noiembrie 2017.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns