Stiri Si Informatii

Ioan Bondrea, printre cei 45 de rectori care îl vor pe Valentin Popa ministru al Educației

0 571

45 de rectori aiuniversităţi din întreaga ţară îşi exprimă, prin inetermediul unei scrisori deschise, susţinerea pentru nominalizarea rectorului Valentin Popa ca ministru al Educaţiei Naţionale. Printre semnatari se numără și Ioan Bondrea, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

„Susţinem propunerea de nominalizare a domnului rector Valentin Popa ca ministru al Educaţiei Naţionale. Cu o experienţă de peste 25 de ani în educaţie, domnul profesor Valentin Popa a parcurs toate etapele carierei academice, afirmându-se ca un cadru didactic şi cercetător de prestigiu în domeniul său de activitate. Activitatea managerială a domniei sale debutat în anul 2004, fiind încununată prin alegerea ca rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, dar şi ca preşedinte al Consorţiului „Academica Plus”, care reuneşte 11 universităţi din România. Cu o personalitate dinamică, de luptător, alături de întreaga comunitate academică, domnul rector Popa a reuşit transformarea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava în ceea ce este astăzi: un număr dublu de studenţi, de patru ori mai multe programe de studii, o creştere majoră a fondurilor obţinute din activitatea de cercetare şi extinderea într-un ritm alert a infrastructurii universitare, apare în document.

Scrisoare prin care Valentin Popa este susţinut să devină ministru al Educaţiei a fost semnată de 45 de rectori din ţară, potrivit Mediafax. Rectorul Universităţii ”Ştefan cel Mare” din Suceava, Valentin Popa este consierat a avea competenţa academică şi managerială, verticalitatea şi implicarea profesională şi personală pentru managerial ministerul Educației.

Potrivit HotNews, semnatarii afirma ca, prin punctele de vedere exprimate in cadrul reuniunilor Consiliului National al Rectorilor, Valentin Popa a sustinut excelenta si calitatea in educatie, dar si accesul echitabil la resurse, dovedindu-se „un bun cunoscator al sistemului, extrem de pragmatic si implicat, care stapaneste mecanismele de functionare si finantare universitara, cu viziune strategica, ancorata in tendintele la nivel european si global”.

„Rectorul Valentin Popa s-a implicat in dezvoltarea legaturii intre educatia preuniversitara si cea universitara, inclusiv prin sustinerea unor evenimente de anvergura cum ar fi Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica, organizata la Suceava in anul 2014. Sub conducerea domniei sale, Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava a dezvoltat Lectoratul de limba romana de la Cernauti, punct de reper pentru pastrarea identitatii lingvistice si culturale a etnicilor romani din Ucraina, de o deosebita importanta in contextul politic actual. Rectorul Valentin Popa este, de asemenea, presedinte al consortiului universitatilor din Moldova – Romania – Ucraina. Sustinem astfel numirea domnului rector Valentin Popa in functia de ministru al Educatiei, competenta academica si manageriala, verticalitatea si implicarea profesionala si personala fiind argumentele care trebuie sa stea la baza unei astfel de decizii”, au conchis semnatarii.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns