fbpx
Stiri Si Informatii

Jandarmii sibieni asigură ordinea la meciul dintre Hermannstadt și Balotești

0 923

Jandarmeria sibiană va asigura de măsurile de ordine și siguranță publică pentru desfăşurarea în condiţii normale a primei competiţii sportive din cadrul Ligii a II-a de fotbal. Meciul se va disputa sâmbătă, 5 august, pe Stadionul ,,Municipal” din Sibiu.

Competiţia sportivă se dispută cu începere de la ora 11.00 pe Stadionul ,,Municipal” din Sibiu, fiind considerată o partidă cu grad mediu de risc.

Efectivele din cadrul Jandarmeriei Sibiene vor fi destinate pentru asigurarea ordinii publice și păstrarea unui climat de siguranță pe timpul desfășurării meciului de fotbal dintre echipele: FC HERMANNSTADT – CS BALOTEȘTI. 
Jandarmii vor fi prezenţi în zonele imediată și apropiată ale locului de desfăşurare a competiţiei sportive, vor asigura măsurile de ordine publică pentru toţi participanţii şi vor acţiona pentru descurajarea faptelor antisociale, intervenind în cazul în care ordinea publică va fi tulburată.
Având în vedere că la această competiție sportivă participă un public numeros, Jandarmeria Sibiu reaminteşte spectatorilor că trebuie să respecte decenţa comportamentală în exprimarea sentimentelor de bucurie sau dezaprobare faţă de sportivi, organizatori şi alţi spectatori.

Obligațiile cetăţenilor pe care si le  asumă prin participarea la o competiție sportiva:

– să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine în timpul deplasării spre/de la arena sportivă şi în interiorul acesteia;
– să nu arunce cu obiecte către persoane sau amenajări, să ţină cont că manifestările obscene sau cele contrare bunelor moravuri precum şi comportamentul necivilizat sunt interzise şi sancţionate prin lege;
– să nu pătrundă şi să nu se poziţioneze în zonele ori spaţiile delimitate ca fiind periculoase şi să nu împiedice desfăşurarea competiţiei sportive ori acţiunea forţelor de ordine pentru restabilirea ordinii publice.

Informaţii suplimentare:

Spectatorii sunt obligaţi să prezinte la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, documente de acces şi după caz, actele de identitate, precum şi materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor; participanţii trebuie să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor.

De asemenea este util pentru spectatori să cunoască:
– pe timpul desfăşurării meciului se interzice comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în imediata apropiere a stadionului; nu pot participa la competiţia sportivă spectatorii care se află sub influenţa băuturilor alcoolice;
– conform prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, spectatorilor le este interzis să introducă în arena sportivă: băuturi alcoolice, petarde, fumigene, torţe, arme ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot produce acte de violenţă.

Prezenţa Jandarmeriei în mijlocul cetăţenilor este destinată descurajării comportamentelor necivilizate şi intervenţiei pentru rezolvarea eventualelor situații speciale/de criză în domeniul ordinii publice.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns