Stiri Si Informatii

Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea: Îmi doresc ca la aceeaşi masă confederaţiile sindicale şi patronale să ajungă la un consens

0 598

Reprezentanţii principalelor federaţii sindicale din Sibiu s-au întâlnit astăzi cu Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea pentru a dezbate modificarea Legii Dialogului Social. Ministrul susţine că este necesară modificarea legii, emisă în timpul guvernării Ministerului Boc din 2011, deoarece odată cu intrarea ei în vigoare au început să scadă numărul contractelor colective de muncă.

„Cred că acest dialog nu aduce decât îmbunătăţiri la cadrul legislativ. Noi cu federaţiile sindicale avem o relaţie constructivă şi un dialog săptămânal. Îmi doresc ca la aceeaşi masă confederaţiile sindicale şi patronale să ajungă la un consens, noi putem media această relaţie şi putem interveni, dar dialogul trebuie să fie unul bipartit bazat pe un câştig reciproc. Nu putem înclina balanţa nici către sindicate şi nici către patronate. trebuie doar să creăm cadru, astfel încât angajatorii să poată crea pentru angajaţi toate condiţiile pe care aceştia şi le doresc.„, a declarat ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea.

Pe de altă parte, sindicatele reclamă faptul că în România se mimează dialogul social. Totuşi, ministrul spune că vede o îmbunătăţire a situaţiei. Acesta precizează că face demersurile necesare pentru realizarea unui dialog bipartit între federaţiile sindicale şi patronale din întreaga ţară. Acesta a mai subliniat că îşi doreşte o implicarea mai mare a partenerilor sociali în decizia publică.

Ministrul Ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, Gabriel Petrea a susţinut la Sibiu în cadrul aceleaşi întâlniri de lucru despre România că nu este încă pregătită pentru modificarea programului de lucru de la opt la șase ore

Potrivit spuselor ministrului, statele nordice analizează posibilitatea de a reduce cu vreo două ore programul de lucru al angajaţiilor. Acesta a mai precizat că aşteaptă rezultatele demersurilor pe care le fac statele nordice în această perioadă şi va vedea dacă există posibilitatea ca acest lucru să fie implementat şi în ţara noastră.

La finalul şedinţei Comisiei de Dialog Socilal, ministrul Gabriel Petrea şi secretarul de stat Adrian Rândunica împreună cu prefectul judeţului Sibiu, Lucian Radu vor vizita fabrica de amortizoare Thyssenkrupp Bilstein din Sibiu.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns