Stiri Si Informatii

Patru copiii au făcut toxiinfecție alimentară după ce au mâncat, la un complex din Păltiniș

0 696

Reprezentanți Direcției de Sănătate Publică Sibiu au confirmat faptul că în cazul unuia dintre cei patru copii transportaţi la spital pe 10 august ar fi fost vorba despre o toxiinfecție alimentară cu alură stafilococică. Cei patru bolnavi au fost cazaţi în perioada 6-10 august la o pensiune din Păltinş. Copiii ar fi acuzat dureri şi stare de vomă în urma consumării ciorbă de pui, piure de cartofi şi copănelele de pui. Minorii au făcut parte dintr-un grup de 26 de elevi şi patru însoţitori din judeţul Argeş.

Chemaţi la pensiunea din Păltinş, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Sibiu au recoltat probe din mâncarea pe care au consumat-o tinerii. Prezenţa stafilococului aureu a fost găsit în piureul de cartofi, precum şi în lichidul de vărsătură recoltat de la unul dintre bolnavi. Potrivit reprezentanţiilor DSP, s-au efectuat nouă teste de salubritate, două dintre ele au ieşit pozitive pentru microorganismele aerobe. Unitatea respectivă a fost amendată de către Serviciul Control în Sănătate Publică pentru deficienţe igenico-sanitare în blocul alimentar.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns