Stiri Si Informatii

Pomohaci, ultima ȘANSĂ!

0 1.621

Fostul preot Cristian Pomohaci încerca joi să îi convingă pe mai marii bisericii Constitoriului Mitropolitan că merită să rămână în biserică, în timp ce la Sibiu se va judeca apelul la caterisirea dispusă în luna iulie, la Alba Iulia.
Pomohaci a avut termen două săptămâni să studieze dosarul. El va ajunge, la Mitropolia Ardealului, din Sibiu, unde încearcă să își dovedească nevinovăția în ceea ce privește racolarea de minori. Dacă reprezentanţii Consistoriului Mitropolitan îi vor da dreptate lui Cristian Pomohaci, acesta va putea rămâne preot, însă dacă decizia îi va fi nefavorabilă, rămâne în vigoare caterisirea, decisă la Alba Iulia, scrie Mediafax.

Acum două săptămâni, Cristian Pomohaci avenit la aceeaşi instanţă de judecată preoţească, însă în 19 septembrie a cerut timp pentru studierea dosarului. În funcţie de hotărârea care va fi adoptată în acest caz de Consistoriul Mitropolitan, Cristian Pomohaci poate face recurs. 

Reamintim că în 19 septembrie În ropote de aplauze și-a făcut ieșirea triumfală fostul preot, dar tratând cu sfială jurnaliștii care au stat în ploaie de la ora 9 dimineața până la ora 13, sperând să spună ceva. Ne-am întrebat cu toții de ce poliția locală care stătea cuminte într-un colțișor al străzii nu este deranjată de faptul că mașina cu care a venit Pomohaci la Mitropolie cu numărul CJ – 77 – DUH era parcată pe loc interzis, pe zonă haşurată. Botul mașinii era bagăt până în poarta clădirii unde a fost judecat fostul preot, iar una dintre roțile mașini era pusă pe trotuar. Cu vreo 15 minute înainte să iasă reprezentantul Domnului, puhoiul de oameni, de parcă toţi au primit aceeaşi comandă, au plecat din curtea Mitropoliei şi s-au îndreptat spre clădirea de birouri, unde se desfăşura judecata. Din cauza maşinii care bloca oricum jumătate de trotuar, s-a creat o ambuscadă. Strada şi trotuarul au fost blocate. Unul dintre jandarmi a făcut apel la calm. „Vă rugăm să vă întoarceţi în curtea bisericii. Nu aveţi ce să faceţi aici. Şedinţa mai durează”, le-a spus. Și totuși, credeți că acei enoriași au vrut să-l vadă pe Pomohaci? Nu, au încercat să împiedice jurnaliştii să se apropie de acesta.

 Fostul preot  a fost caterisit în şedinţa Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei în data de 27 iulie 2017, fiind acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care  i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.

Foto Răzvan Negru

Comentarii

comments

Lasă un răspuns