fbpx
Stiri Si Informatii

Porc de aproximativ 200 de kg, va fi pârlit cu paie și apoi tranșat în Muzeul Astra

0 1.315

Târgul de țară la Ignatl, vă așteaptă sâmbătă și duminică, incepând cu oraele 10-16,  în zona Târgului de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Aici vizitatorii vor putea să urmărească etapele de pregătire a bucatelor tradiționale din carne de porc și să deguste următoarele preparate: pomana porcului, cârnați, caltaboș, jumări și tobă.

,,În cadrul Târgului de țară la Ignat se respectă tradiția culinară veche de sute de ani. Vizitatorii Muzeului ASTRA au  ocazia să redescopere astfel bucatele tradiționale, pregătite ca pe vremuri. Pe de altă parte, e important ca ei să știe că pot să și guste din ele. E un prilej foarte bun de  a reliefa încă o dată că Muzeul ASTRA, prin aceste demonstraţii culinare interactive, este un veritabil pol al culturii, dar și al tradițiilor gastronomice din universul satului românesc.” , a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

 În cadrul Târgului de țară la Ignat va fi pârlit cu paie și apoi tranșat un porc de aproximativ 200 de kg. Scopul evenimentului este susţinerea produselor şi  a culturii gastronomice tradiţionale.

eveniment organizat de  Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu

Comentarii

comments

Lasă un răspuns