Stiri Si Informatii

Prefectul Sibiului, cu „ochii” pe exercițiul NATO

0 1.811

Conducerea Instituției Prefectului – Județul Sibiu a primit miercuri, 12 iulie, o delegație militară mixtă româno–americană, formată din specialiști în Afaceri Civile SUA (US Civil Affairs) și specialiști în Cooperare civili–militari (CIMIC) de la Batalionul 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre.

Vizita delegației a avut caracter de informare – documentare și a avut ca scop promovarea parteneriatului româno – american. Prefectul Lucian Radu le-a prezentat, pe scurt, rolul instituției pe care o conduce și modul de organizare a administrației județene. Iar, după-amiază, prefectul Lucian Radu s-a deplasat la Cârțișoara, pentru a vizita poligonul militar pe care sunt staționate trupe care vor participa, sâmbătă, 15 iulie, la exercițiul de pe poligonul militar Cincu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a asigurat de buna colaborare a autorităților publice locale cu militarii români și străini.

Exercițiul multinațional Saber Guardian 2017 (SG17) este planificat de Comandamentul Forțelor Armate ale SUA din Europa (USEUCOM) și condus de Forțele Armate ale SUA din Europa (USAREUR). Exercițiul se desfășoară în perioada 08 – 22 iulie, fiind organizat anual, începând din 2013 până în prezent, prin rotație, pe teritoriile naționale ale Bulgariei, României și Ungariei. Evenimentul se află în atenția prefectului Lucian Radu.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns