fbpx
Stiri Si Informatii

Prima zi de şcoală a fost esenţa haosului din învăţământul românesc

0 1.027

Dezastrul din învăţământul românesc. Fără manuale și școli avizate, dar cu preoți în prima zi de școală.

Școlile în care învață copiii nu sunt nici sigure și nici curate. Situația unităților de învățământ e gravă mai ales a celor din mediul rural, unde elevii învață în clădiri vechi, cu tencuială căzută, mobilier rupt și toaletă în fundul curții.

Dincolo de speranţă şi entuziasmul bobocilor, România ne-a arătat încă o dată, luni, cât de departe suntem de o şcoală normală, în care elevii să aibă în față modele demne de urmat şi să se bucure de condiţii minime de igienă şi siguranţă.

Prima zi de şcoală a fost esenţa haosului din învăţământul românesc: unii copii au început cursurile fără învăţătoare, mii de şcoli nu au avize sanitare sau de securitate la incendiu, iar noile manuale de clasa a V-a nu există.

În schimb, în faţa lor s-au prezentat politicieni care nu stăpânesc limba română, iar unii directori şi primari cred că pot rezolva probleme cu ajutorul divinităţii.

Klaus Iohannis: “Există, din păcate, mulţi elevi în România care încep anul şcolar fără manuale sau în clădiri care nu respecta standarde minime. Se pare că de fiecare dată începerea noului an şcolar îi ia prin surprindere.”

 

Comentarii

comments

Lasă un răspuns