Stiri Si Informatii

Primarul oraşului Copşa Mică va pleacă în pelerinaj până la conducerea ţării

0 1.061

Problemele generate de proiectul de apă şi canalizare din oraşul său l-au determinat Tudor Mihalache să plece în pelerinaj pe jos până la Bucureşti. Primarul intenţionează să-şi expună problemele preşedintelui ţării, premierului şi Ministrului Mediului. Edilul va pleca singur pe jos, luni dimineaţa în jurul orei 7:30.

Ce l-a determinat pe primarul orașului Copșa Mică să plece spre București este faptul că orașul pe care îl administrează trebuie să  cumpăre apă brută dintr-o sursă care aparține Ministerului Mediului, iar prețul este cel impus de lege: 50 de lei pentru 1.000 de metri cubi.

Administratorul (ABA Mureș) dorește să impună un tarif de 6 ori mai mare pentru o apă brută neconformă, care pute. Barajul nu este întreținut și sursa de apă nu este în zona de protecție. Trecem apa de proastă calitate printr-o stație improprie. Evident că, pentru că nu avem stație de epurare, tot acelasi Minister ne amendează lunar pentru deversările în Târnavă. Avem cea mai scumpă apă nepotabilă din România: plătim datorii pe care nu le-am făcut noi, plătim deversări pentru că nu am finalizat proiectul și cumpărăm cea mai scumpă apă”, explică primarul din Copșa Mică.

Pelerinajul va dura două săptămâni, iar pe bucata de traseu Sibiu- Tălmaciu, i se va alătura şi viceprimarul Sibiului, Răzvan Pop. Edilul spune că drumeția lui nu trebuie privită ca un protest ci mai degrabă ca pe un pelerinaj, de aceea l-a și numit „El Camino – Pelerinajul de Bucharest”. Și-a propus ca în cea de-a treia zi de mers să parcurgă aproximativ 56 de kilometri, pe distanța dintre Boița și Poiana Sălătrucu. Primarii din diferite loclități de pe traseu și-au exprimat intenția de ai oferi cazare pe timpul nopții. De mult și-a propus să facă acest drum, așa că s-a antrenat, zilnic, începând din luna februarie. Dacă nu va găsi soluţie la problemele sale, intenţionează să plece şi la Bruxel.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns