Stiri Si Informatii

PSD Sibiu-cere demisia Danielei Cîmpean, Președinta consiliului județean Sibiu

0 2.223
De la un an de la preluarea mandatului , PSD Sibiu îi cere DEMISIA din funcţia de preşedinte al C.J. Sibiu, Daniela Cîimpean. In această dimineață, membrii PSD Sibiu au postat pe pagina lor personala de faceebok în care arată mai multe nemulțumiri aduse președintelui CJ.

”În urma declaratiilor apărute în presa locală şi pe reţelele de socializare, în care președintele Consiliului Judeţean (C.J.) Sibiu, Daniela Cîmpean, face afirmaţii mincinoase la adresa liderilor PSD Sibiu, ţinem să-i amintim distinsei doamne momentul în care consilierii judeţeni ai PSD au reuşit să blocheze, chiar în cadrul şedinţei de Consiliu din data de 30.03.2017, aducerea deşeurilor din Alba-Iulia în depozitul de la Cristian, depozit ce deserveşte judeţul Sibiu.
Să nu uităm că PNL Sibiu, prin Daniela Cîmpean şi consilierii de partid, a fost unicul susţinător al transferului de deşeuri din Alba la Sibiu, chiar dacă Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu a specificat clar prin adresa nr. 4000/28.02.2017 că este ilegal ca la depozitul de la Cristian să fie adus deşeu menajer din Alba. 
La acel moment am rămas consternaţi ascultând pledoaria preşedintelui PNL al Consiliului Judeţean Sibiu, care devenise apărătorul altui judeţ, în defavoarea comunităţii pe care o reprezenta. Nu puteam permite să fie pus în pericol sistemul de gestiune al deşeurilor şi nici ca durata de viaţă a depozitului de la Cristian să fie scurtată semnificativ, astfel că planul pus la cale de PNL a fost desfiinţat în urma votului. 
Tot Daniela Cîmpean minte când afirmă că nu a fost ascultată şi ajutată de PSD atunci când a propus modificarea Planului Naţional de Gestiune al Deșeurilor (PNGD), modificare ce se referă la construcţia în Sibiu a unei staţii de tratare a deşeurilor. PSD Sibiu are tot interesul să susţină modificarea PNGD, mai ales că acest lucru ar presupune ca întreg sistemul de gestiune al deşeurilor să se desfăşoare pe raza judeţului Sibiu şi astfel costurile suportate de sibieni să fie mult mai mici. 
Tocmai de aceea au avut loc două întâlniri în care a fost dezbătuta această problemă. Prima a fost o întrevedere între Daniela Cîmpean şi preşedintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, în care cel din urmă a asigurat-o de tot sprijinul şi a participat mai apoi şi la cea de-a doua întâlnire care a avut loc la Ministerului Mediului şi unde a fost prezent şi un reprezentant legal al C.J. Sibiu. În urma discuţiilor de la Minister au fost date asigurări că înainte de avizarea PNGD va fi integrată propunerea venită din partea reprezentanţilor sibieni. În acest sens a fost înaintat un răspuns în scris către C.J. Sibiu din partea Ministerului Mediului.
În legătură cu preocuparea doamnei Cîmpean referitoare la „căratul” Ministrului Mediului prin Sibiu de către PSD, am vrea să-i aducem la cunoştinţă faptul că Ministrul Graţiela Gavrilescu a venit la inaugurarea a două proiecte cofinanţate de Ministerul Mediului: unul prin care Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu a fost dotată cu un laborator performant şi unic în ţară şi celălat, prin care clădirea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Sibiu a fost adaptată, devenind prima institutie publică verde. De asemenea au fost finalizate strategiile de adaptare la schimbări climatice, a fost renovată grădiniţa Fraţii Grimm, au fost amplasate în subteran cablurile de pe cinci artere principale din municipiul Sibiu, a fost achiziţionată o staţie meteorologică performantă şi a fost instruit un număr semnificativ de studenţi în domeniul schimbărilor climatice. Aceste proiecte au fost aprobate în mandatul anterior al Ministrului Graţiela Gavrilescu, iar invitarea acesteia la finalizarea proiectelor a fost un gest de normalitate. 
Urmare a faptului că Daniela Cîmpean a susţinut interesele comunităţii din Alba în detrimentul celei din Sibiu, a minţit pentru a-şi face campanie electorală, a refuzat să mărească salariile angajaţilor din Consiliul Judetean şi ale celor din structurile din subordinea sa, în conformitate cu prevederile legale, iar realizările sale la un an de la preluarea mandatului sunt submediocre, PSD Sibiu îi cere DEMISIA din funcţia de preşedinte al C.J. Sibiu”, au scris membrii PSD pe pagina personală de Facebook

Notă: ataşat se regăsesc:
– Hotărârea de Consiliul Local iniţiată de Daniela Cîmpean prin care încearcă să impună consilierilor judeţeni aducerea deşeurilor de la Alba la depozitul de la Sibiu, deşi CJ nu are atribuţi legale în acest sens
– adresa nr. 4000/28.02.2017, prin care APM Sibiu specifică clar faptul că este ilegal ca gunoiul menajer de la Alba să fie adus la depozitul de la Sibiu
– Unul din răspunsurile Ministerului Mediului, în care se specifică faptul că observaţiile CJ Sibiu vor fi luate în considerare în versiunea finală a PNGD-ului

Comentarii

comments

Lasă un răspuns