Stiri Si Informatii

Rodion Sucman a urcat pentru prima dată România pe podium, la Strongman Champions League

Rodion Sucman: Vreau să obțin un loc cât mai fruntaș

0 1.091

Cei mai puternici oameni din toate colțurile lumii s-au confruntat sâmbătă, 16 septembrie în cadrul competiției Strongman Champions League.  Rodion Sucman, născut în republica Moldova dar a reprezentat România în competiția pentru cel mai puternic om de pe planetă. Moldoveanul a terminat pe locul trei, aducând astfel pentru prima dată România pe podium la Sibiu. Phil Roberts din Anglia a ocupat poziția a doua, iar  Ivars Smaukstellis din Letonia a câștigat titlul de Strongest Man în cea de a patra ediție a competiției organizată la Sibiu.

„Este prima oară când vin în Sibiu și îmi place foarte mult aici. Vreau să obțin un loc cât mai fruntaș. Dar băieții sunt strong și totuși sper să câștig.”, au fost gândurile luptătorului, Rodion Sucman înainte de finalul concursului.

Pe lângă clasamentul competiție Strongman Champions League România, a mai fost acordat și „SCL România – Fighter Trophy”, sportivului Alex Moonen, pentru spiritul său de luptător de care a dat dovadă în fața publicului sibian.

Punctele acumulate vor conta pentru clasamentul de la finalul anului, care va stabili cel mai puternic om al planetei. Finala mondială se va desfășura în perioada de 11-12 noiembrie, în Insulele Canare. În urma probelor clasamentul sportivilor arată astfel: Ivars Smaukstelis– 48,5 p; Phil Robertson – 42,5 p; Sucman Rodion– 41,5 p; Alex Moonen – 39,5 p; Krzysztof Radzikowski– 37,5 p; Daniel Gracia – 37,5 p; Mika Torro 34,5 p; Vladimir Comorovschi– 32,5 p; Dennis Kohlruss – 28,5 p; Akos Nagy– 16,5 p; Daniel Evans 13,5 p.

„Wow! Câtă putere au acești oameni! Nu îmi vine să cred. Când voi crește mari, vreau să fiu ca ei. Preferații mei sunt cei doi români și mă bucur că a câștigat țara noastră”, ne-a spus Bogdi, un puști de 10 ani.

Strongman Champios League este o competiție desfășurată pe parcursul întregului an, la care participă cei mai puternici oameni din lume. Aceștia trebuie să se confrunte în diferite probe în urma cărora acumulează puncte, pentru ca la finele anului să se stabilească cel mai puteric om al planetei. Concurenții au o medie de înălțime de 192cm și de greutate de 135kg.

Foto: Mihai Nițu

Comentarii

comments

Lasă un răspuns