Stiri Si Informatii

Romsilva a dat undă verde tăierii și trimiterii spre comercializare a brazilor.

0 435

De câteva zile cei de la Romsilva a dat undă verde tăierii și trimiterii spre comercializare a brazilor. Cu toate acestea, în pieţele din Sibiu, pomii vor fi comercializaţi abia de săptămâna viitoare.

Pomii de Crăciun nu vor fi mai scumpi decât anul trecut, promite Romsilva. Regia Naţională a Pădurilor va scoate la vânzare peste 82.800 de brazi. Recoltarea se va face din regenerările naturale cu o densitate excesivă, dar şi din culturi specializate în vederea vânzării în perioada sărbătorilor de iarnă.

Oamenii nu mai au răbdare şi au început deja să cumpere brazi din marile lanţurile comerciale. Preţurile încep de la 45 de lei şi pot ajunge până la 240. Cel mai scump brad are în jur de trei metri înălţime. Brazi la ghiveci sunt puţin mai ieftini, iar preţul acestora oscilează între 50 şi 80 de lei.

O alternativă la brazii naturali sunt cei artificiali care se găsesc în toate magazinele. Cei de până la 1,5 metri se găsesc la preţuri cuprinse între 50 şi 150 de lei. Iar cei mai mari pot ajunge până la 840 de lei. Avantajul lor este că por fi folosiţi mai mulţi ani.

Pentru că in Sibiu nu există o pepinieră, comercianţii sunt nevoiţi să aducă brazi din alte judeţe. Reprezentanţii Direcţiei Silvice Sibiu vor lua măsuri pentru cetăţenii să nu taie illegal brazi din pădure.

Romsilva va recolta anul acesta 82.800 de pomi de Crăciun, din care 69.800 pomi brazi și 13.000 molizi sau alte specii rășinoase.

Pentru evitarea tăierilor ilegale şi a comerţului ilicit cu pomi de Crăciun, Romsilva, Poliţia si Jandarmeria vor face controale pe drumurile publice și în locurile de vânzare a brazilor.
Acţiunile de control vor viza atât brazii din producţia internă cât şi pe cei aduşi din import.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns