Stiri Si Informatii

Şcoala Regina Maria se extinde. Se elimină orele de după-amiază

0 605

Primăria Sibiu a contractat lucrările de mansardare parţială a Şcolii Regina Maria.  În urma unei proceduri de achiziţie, contractul s-a încheiat cu firma SC Balor Cons SRL la o valoare de 2,48 milioane lei.

‘Principalul beneficiu care rezultă din extinderea şcolii este eliminarea învăţământului în două schimburi. Elevii vor mai avea la dispoziţie încă şase săli de clasă şi trei laboratoare care, cu siguranţă, vor îmbunătăţi condiţiile de studiu la o şcoală foarte solicitată, situată în centrul oraşului.’ a spus, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Contractul prevede mansardarea corpului B al clădirii, construcţia unui acoperiş în două ape cu învelitoare din ţiglă şi amenajarea burlanelor pentru scurgerea apelor pluviale. Pentru iluminarea spaţiului se vor folosi lucarne şi ferestre de tip Velux. De asemenea, sunt prevăzute lucrări la structura de rezistenţă, amenajarea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, dar şi instalarea unui sistem de detecţie şi alertare la incendiu.

Noua mansardă va oferi un spaţiu suplimentar de 700 m2.

Constructorul are la dispoziţie şapte luni pentru a realiza aceste lucrări, lucrările fiind preconizate a începe încă de la sfârşitul lunii ianuarie.

Primăria Sibiu a pregătit proiecte de extindere a şcolilor I.L. Caragiale, Regele Ferdinand şi Nicolae Iorga pe care le va depune în 2018 la ADR Centru în vederea obţinerii de fonduri europene nerambursabile, scopul fiind de asemenea acela de a elimina învăţământul în două schimburi.

Comentarii

comments

Lasă un răspuns