Stiri Si Informatii

Studenții ULBS vor fi bucătari pentru căminul de bătrâni

0 1.024
Pentru al doilea an consecutiv, studenții din căminele Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu vor pregăti cina de Crăciun pentru persoanele din Căminul de bătrâni de pe strada George Coșbuc. În 13 decembrie, de la ora 17,00, se va organiza o nouă ediție a evenimentului ”Parfum de Crăciun în fiecare cămin”.

La Cantina Studențească, trei echipe de studenți ai ULBS, împreună cu trei Chefi renumiți din oraș le-au pregătit o seară magică bătrânilor din cămin. Îndrumați de Chef Marius Rafa (Pardon Cafe&Bistro), Chef Manuel Betto Percori (Restaurnat Joben) și Chef Emilian Vârlescu, studenții vor găti în bucătăria Cantinei Studențești un meniu special. Echipa coordonată de Chef Emilian Vârlescu va fi responsabilă de gătitul Supei cremă de legume cu crutoane. Felul principal va fi pregătit de Chef Marius Rafa, care a ales un preparat specific de Crăciun, gătit după o rețetă veche, românească: Fleică de porc cu sos de prune și piure de păstărnac, în timp ce la desert, Chef Manuel Betto Pecori și echipa sa de studenți va oferi oaspeților speciali, un Măr copt cu sos de ciocolată.

”Scopul acestui eveniment a fost acela de a le organiza persoanelor vârstice bucuria unei seri de Crăciun speciale și, în același timp, să le oferim studenților oportunitatea de a se implica activ într-o cauză socială. Pentru noi este extrem de îmbucurător faptul că ei au conștientizat importanța datoriei morale pe care o au față de comunitate și, în același timp, faptul că și comunitatea a răspuns inițiativei Direcției Social Administrativă a ULBS. În acest an evenimentul este organizat exclusiv cu parteneri locali, care și-au exprimat dorința de a fi parte din Parfum de Crăciun în fiecare cămin, a declarat Conf. Univ. Dr. Ramona Todericiu, director general administravit adjunct al ULBS.

Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de prezența interpretului Sebastian Stan și Corul Facultății de Teologie.

 

Comentarii

comments

Lasă un răspuns