Stiri Si Informatii

Unii dintre cei mai puternici oameni ai planetei vor ridica mașini în Piața Mare din Sibiu

0 1.073

Competiția Strongman Champions League revine în fața publicului sibian, sâmbătă, 16 septembrie, între orele 14:30 și 20:00 în Piața Mare.Concurenți au de parcurs cinci probe, unde  vor trebui să-și demonstreze forța, îndemânarea, dar și rezistența tinerilor. Câștigător va fi cel care finalizează traseul în cel mai scurt timp sau cel care va ajunge cel mai departe, în cazul în care niciunul nu reușește să ajungă la finalul traseului. Punctele acumulate în cadrul acestei competiții îi vor ajuta pe participanți să ocupe un loc cât mai bun în finala mondială se va desfășura în perioada de 11-12 noiembrie, în Insulele Canare.

Probele la care vor fi supuși concurenții înscriși în cadrul competiției de la Sibiu sunt ”Loglift reps” este prima probă și constă în ridicarea deasupra capului a unei greutăți care cântărește între 115-140 kg. Concurentul trebuie să reușească mai multe ridicări într-un interval de timp cuprins între 70 și 90 de secunde. Cea de-a doua probă, ”Hercules Hold Cars”, presupune ca sportivul să țină cât mai mult timp 2 mașini care cântăresc aproximativ 4 tone aflate pe o rampă de 1m înălțime. Cea de-a treia probă, ”Forward Hold”, este una de rezistență în care sportivii trebuie să țină o greutate de 30 de kg în maini, acestea fiind întinse paralel cu solul, cât mai mult timp posibil. Penultima probă este ”Farmer’s Walk”, în care concurenții trebuie să transporte un cadru metalic cu o greutate de 300 kg pe un traseu de 30m într-un timp de 60 de secunde. Ultima probă a competiției se numește ”Atlas Stones” și constă în ridicarea a cinci pietre cu greutăți de 105, 115, 130, 135 respectiv 165 pe o platformă cu o înălțime ce variază între 125cm, pentru cea mai grea piatră, și 180 cm pentru cea mai ușoară piatră.

Publicul va avea ocazia să îi vadă și pe Sucman Rodion (27 ani) din Moldova, câstigătorul concursului Strongman Carei 2017, și ultimul, dar și pe Vasile Pitirici din România, câștigătorul locului 3 al competiției Strongman Mamaia 2017.

Foto: Silvana Armat

Comentarii

comments

Lasă un răspuns