Stiri Si Informatii

Zidul care a fost băgat în comă indusă

0 757

În urmă cu 3 zile, pe pagina noastră de Facebook, Sibiul în Imagini, au fost postate câteva fotografii care ilustrau lucrul de mântuială făcut la zidul de la Pasajul Scărilor  ( Butoiul de Aur) care i-au indignat pe sibieni. Zidul a fost îmbrăcat în plăci de OSB  („fulgi de lemn”, placă din furnire orientate) și apoi vopsit cu un grund roșu.

„Până se va reuși contractarea lucrărilor, s-a decis punerea în siguranță a acestui zid printr-o construcție PROVIZORIE”, susțin reprezentanții administrației locale.

În cursul zilei de azi, Primăria Sibiu, a transmis  un comunicat de presă, în care se arată că „două proceduri și nici un ofertant nu a transmis ofertă, astfel încât, nu a fost posibilă contractarea lucrărilor”.

Redăm mai jos comunicatul

„Având în vedere discuțiile care au apărut în spațiul public, pentru corecta informare a cetățenilor cu privire la lucrările de punere în siguranță a zidului scărilor din Pasajul Scărilor, facem următoarele precizări:

Zidul în cauză este într-o stare deteriorată și din acest motiv Primăria Sibiu a organizat anul trecut două proceduri de achiziție pentru realizarea expertizei tehnice și pentru contractarea lucrărilor de reparații în conformitate cu legislația aplicabilă patrimoniului istoric. Nici un ofertant nu a transmis ofertă astfel că nu a fost posibilă contractarea lucrărilor.

Până se va reuși contractarea lucrărilor, Primăria a decis punerea în siguranță a acestui zid printr-o construcție PROVIZORIE. Pentru aceasta s-a obținut acordul Direcției Județene de Cultură Sibiu prin adresa nr. 253/25.01.2018, atât în ceea ce privește forma construcției, cât și ca materiale folosite și coloristica acestora. Acordul Direcției Județene de Cultură a fost exprimat în baza memoriului tehnic depus cu toate informațiile necesare.

Subliniem faptul că această structură nu are rol estetic, ci rolul de a proteja trecătorii în eventualitatea în care, din cauza înghețului și dezghețului, se desprinde zidărie sau tencuială”.

 

Comentarii

comments

Lasă un răspuns