10 ani de la canonizarea Sfântului Ierarh „Andrei Șaguna”

Astăzi, 30 noiembrie 2021 se împlinesc 10 ani de la CANONIZAREA SFÂNTULUI IERARH ANDREI ȘAGUNA și începând cu ora 12.00 la Rășinari are loc pelerinajul cu moaștele Sfântului Ierarh de la Biserica Veche cu hramul Sfânta Parascheva , Biserica Mică cu hramul Sfântul Ilie și Biserica Sfânta Treime.
Primăria Rășinari, Asociația Rășinari Confluențe Europene și Parohia Ortodoxă au pregătit și au organizat cu această ocazie o expoziție comemorativă cu tema- 10 ani de la CANONIZAREA SFÂNTULUI IERARH ANDREI ȘAGUNA, un concurs de cultură generală și creație artistică.
Concursul online, care cuprinde realizarea de materiale despre viața și activitatea Sfântului Ierarh ANDREI Șaguna, este organizat în colaborare cu tinerii rășinăreni de la Cocoșul de munte. Premierea va avea loc duminică, 6 decembrie, la Biserica Sfânta Treime.
Manifestarea se desfășoară în cadrul a două proiecte culturale, respectiv “Rășinariul lui Octavian Goga, Emil Cioran și Andrei Șaguna”, proiect aflat și pe Agenda Culturală și Comunitară 2021, cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu și “Personalități, tradiții și obiceiuri la Rășinari, 2021”, proiect aflat pe Agenda Culturală 2021-cofinanțat de Primăria comunei Rășinari. Vă așteptăm cu drag!

Comentariile sunt închise.