Adrian Bibu: Actuala administrație a încercat, într-un efort cosmetic doar, să lase impresia unor intervenții serioase în aceste zone

Cartierele Terezian, Țiglari și Tineretului, ca multe altele din municipiul Sibiu, se confruntă cu problema locurilor în grădinițe, cu cea a infrastructurii îmbătrânite și cu lipsa unei strategii de dezvoltare pe termen lung.

👉 Refacerea Podului Maria Tereza
👉 Parc și zona sport în Tineretului
👉 Reconfigurare zona și piațeta publică
str. Avântului – str. Oslo
👉 Clădire servicii culturale Terezian

Actuala administrație a încercat, într-un efort cosmetic doar, să lase impresia unor intervenții serioase în cele trei zone.

Din păcate, fără a rezolva marile probleme: clădirea vechiului orfelinat de pe strada Gladiolelor, parte din Colegiul Independența este în ruină de ani de zile, podul Maria Tereza necesită interevenții capitale urgente, Țiglariul și cartierul Tineretului au nevoie de conexiuni rutiere cu zona Tractorului și de acolo cu zona Calea Șurii Mici, iar proiectul de la Lacul lui Binder, asemeni cel al Liceului de Arte sau al Stadionului, necesită un restart profesionist.

Acestea sunt datoriile urgente pe care actuala administrație le are în cele trei zone. Lor li se adaugă necesitatea unei grădinițe noi (anunțată și cam atât până acum), dar și o reconfigurare a zonei de blocuri a Țiglariului.

Acest cartier merită la fel de multă atenție ca oricare altul. Merită parcări, alei, trotuare și drumuri refăcute. Propun, de asemenea, o piațetă publică (spațiu verde, zonă de recreere, mobilier urban etc) în zona str. Avântului – str. Oslo.

De asemenea, susțin realizarea unui parc și a unei zone cu echipamente sportive în cartierul Tineretului. Tot în zona Tineretului, primăria trebuie să își contureze strategiile de dezvoltare urbanistică, să decidă pe ce axe permite dezvoltarea, cum și cu ce facilități publice incluse.

În Terezian, la doi pași de centrul orașului, sunt încă zone nereabilitate. În plus, Apa Canal SA, societate municipală, trebuie să găsească soluții pentru a-și reloca activitățile care produc disconfort locuitorilor din împrejurul său.

Caldirea fostului orfelinat trebuie pusă în valoare și propun realizarea unui Complex de servicii culturale unde să poată funcționa în condiții stabilite ulterior de Consiliul Local operatori de evenimente, organizații neguvernamentale și alte asemenea structuri.

În plus, procedurile, indiferent în ce fază se află, cu privire la străpungerea Ocnei-Cibinului (Independența/podul Maria Tereza) trebuie urgentate și încheiate. Sunt deja foarte mulți ani pierduți, iar municipalitatea trebuie să își asume definitiv fie un verdict, fie un pas curajos în refacerea acelei străzi care va simplifica accesul spre Terezian.”

Află mai multe pe 👉 https://www.sibibu.ro/platforma-program/

#fiiprimarulsibiului #despresibiu #sibiu #proiecte #candidatura #viitor #administratie

Comentariile sunt închise.