Stiri Si Informatii

Aerul de Sibiu le-a prins bine jucătorilor noștri, FC Hermannstadt câștigând partida cu Concordia Chiajna

51
Momentul atât de mult așteptat a sosit. FC Hermannstadt a jucat acasă, alături de suporterii săi, după mai bine de un an de zile de când, echipa noastră a jucat printre străini, în orașele Târgul Mureș, Cluj și Pitești. Și se pare că, revenirea pe teren propriu le-a prins bine, câștigând partida împotriva jucătorilor de la Concordia Chiajna. Chiar dacă urmează un meci greu, „duelul” cu Dinamo București, avem încredere în echipa noastră că, vor obține o nouă victorie. Acum, mai mult ca oricând, au nevoie de susținerea ta. De aceea, miercuri 15 mai, poate reușești să le fii alături, începând cu ora 16:15, pe stadionul munincipal.
În cei 23 de ani ai mei, nu pot să zic că am ținut vreodată cu vreo echipă de fotbal și nu am fost microbistă până ieri. Da, în acest weekend am trăit la MAXIM fiecare moment al jucătorilor noștri. Am țopăit de bucuriei când, Ștefan Blănaru a reușit să înscrie în minutul 33 al primei reprize primul și singurul gol al partidei, aducând totodată victoria echipei sibiene. Am stat cu sufletul la gură și cu inima împietrită când vedeam cum mingea se îndrepta spre poarta noastră, dar mă bucur că, portarul nostru, Cătălin Căbuz le-a venit de hac fiecărei mingi.

Este al doilea meci, unde sunt alături trup și suflet de Fc Hermannstadt. Nu mă prea pricep la fotbal (dar promit să mă documentez mai bine), de aceea pe parcursul primei reprize am fost atentă la notițele luate de un coleg de la o altă publicație, „stresându-l” cu întrebări la fiecare fluerat al arbitrului, la fiecare strigăt de nemulțumire al suporterilor și la fiecare secvență pe care nu o înțelegeam. Mă simțeam ca un practician. Pot să spun că, meciul dintre FC Hermannstadt și Concordia Chiajna a fost debutul meu în jurnalismul sportiv. Chiar dacă, organizatori mi-au spus să nu transmit live sau să filmez partida…nu m-am putut abține să nu împart cu voi, cititorii noștri, acele momente trăite alături de marea familie FC Hermannstadt.

Chiar dacă, se află pe locul 6 în clasamentul play-out-ului, la un pas de retrocedare și urmează o perioadă grea, cu meciuri de jucat cu Dinamo București (15 mai, ora 18:15, pe stadionul Munincipal), Poli Iași (18 mai, ora 15:30, pe stadionul echipei moldovene), FC Botoșani (21 mai, ora 18:30, tot acasă, la Sibiu), Voluntari (27 mai, ora 18:00, pe stadionul celor de la Voluntari) și ultimul meci din 1 iunie, contra Dunării Călărași, începând cu ora 20:30, tot pe teren propriu, haideți să le fim alături, să se bucure de susținerea și încrederea noastră.

Sibienii s-au bucurat să îi vadă jucând acasă, la primul meci din acest sezon, astfel că,  aproximativ 4.500 de persoane au fost prezenți pe noua tribună I a arenei „Municipal”. De la eveniment nu au lipsit nici personalitățile, și i-am aminti aici pe Mircea Rednic, antrenorul lui Dinamo, viitoarea adversară a sibienilor, Viorel Hizo sau Ionel Ganea. Pe parcursul celor două reprize, jucătorii noștri au mai avut alte cinci încercări de a marca în poarta adversă, dar se pare că norocul nu a fost de parte lor în acele momente. 

Cu toate acestea, finalul de meci i-a adus echipei noastre 3 puncte, acumulând 22 de puncte în clasament și se află la un punct distanță de Dunărea Călărași.

Comentariile sunt închise.