Agresorii din parcul Cetății au fost reținuți – cei trei minori au lovit cu pumnii și picioarele un adolescent

0

În continuarea cercetărilor efectuate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, la data de 17 decembrie, polițiștii Compartimentului Proximitate  din cadrul Poliției Municipiului Sibiu au reținut trei minori.

La data de 28 noiembrie, în jurul orei 15,00, în timp ce se aflau în parcul de pe strada Cetății din municipiul Sibiu, pe fondul unor neînțelegeri spontane, cei trei minori l-ar fi lovit cu pumnii și picioarele pe un adolescent în vârstă de 16 ani, acesta din urmă având nevoie de mai multe zile de îngrijire medicală.

În urma administrării probatoriului în cauză, la data de 17 decembrie, cei trei minori, sibieni cu vârsta de 16, doi dintre ei, respectiv 17 ani, au fost reținuti 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând ca, la data de 18 decembrie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Cercetările continuă la nivelul Poliției Municipiului Sibiu.

Prevenirea victimizării minorilor reprezintă o preocupare permanentă a poliţiştilor sibieni, care manifestă intransigență maximă față de orice manifestare agresivă, verbală sau fizică, aplicând măsurile legale în consecință. Pentru a împiedica implicarea în conflicte violente, le recomandăm adolescenților să evite raspunsul la agresivitatea verbală sau fizică cu alte acte de violență. Cel mai indicat este să fie solicitat ajutorul celor responsabili de siguranța tinerilor, părinți, profesori, polițiști.

 

Lasă un răspuns