Alexandru Găvozdea: Este inadmisibil ca regulile electorale să se schimbe într-un timp atât de scurt
Arhitectul Alexandru Găvozdea, candidat independent la Primăria Sibiu, acuză coaliția de guvernare PSD-PNL de schimbarea regulilor electorale în timpul jocului.
Scurtarea timpului de pregătire de la 8 luni la 4 luni, în cazul alegerilor locale, defavorizează candidaturile independente și pe cele ale partidelor mici. Cu alte cuvinte, măsura îi favorizează doar pe cei ce au luat-o și deloc jocul democratic și electoratul.
Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale presupune și o aglomerație de mesaje, pe teme care nu au nimic în comun. Există riscul ca alegătorii să devină confuzi și bulversați, să nu se întrunească condițiile pentru a se putea documenta și decide cui dau votul bine informați.
Totodată, efortul dublu organizatoric a două scrutinuri în același timp crește șansele ca derapajele logistice dar șid emocratice să se multiplice.
Candidatul Găvozdea îi asigură însă pe sibieni că este pregătit să gestioneze o campanie chiar și în aceste condiții ostile pentru candidați independenți.
Despre candidatul Lucian Alexandru Găvozdea
Lucian Alexandru Găvozdea este arhitect și urbanist, născut în Sibiu, fost elev al liceului Brukenthal. Este tatăl al două fete, soț și fiul a doi pensionari sibieni.
A absolvit Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București. În timpul studenției, a urmat în Belgia, cursurile unui master de conservare a clădirilor de patrimoniu. Diploma de master a obținut-o la Facultatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București.
În 2018, arhitectu lGăvozdea a fost ales Președinte al Ordinului Arhitecților din România, organizație profesională care reunește peste 10.000 de arhitecți din toată țara.
În Sibiu, arhitectul Găvozdea a realizat peste 20 de proiecte de arhitectură – sedii de firme, construcții industriale și locuințe – ansambluri și individuale. Cele mai cunoscute fiind clădirea de pe str. Ștefan cel Mare, menită a fi sediul Antena 1, extinderea fabricii Harting din Parcul Industrial Vest și proiectul Amylon, în curs de realizare.
În materie de planificare urbană, a realizat nu mai puțin de 17 proiecte în Sibiu, iar alte cinci sunt în curs de realizare.
Studiul de fundamentare pentru Patrimoniu al PUG Sibiu 2011 poartă, de asemenea, semnătura urbanistului Găvozdea.
Găvozdea a fost prezent alături de grupul „Vă vedem din Sibiu” la protestele împotriva PSD de la începutul anului 2017, iar anul trecut a înființat alături de douăzeci de profesioniști sibieni Asociația civică Sibiu2024. Au creat împreună un Plan de oraș, lansat în decembrie anul trecut.
Comentariile sunt închise.