Andrei Olescu, micuțul fotbalist din Săcădate, este unul dintre alergătorii înscriși la Maratonul Internațional Sibiu 2023

Andrei Olescu, un copilaș în vârstă de 4 ani și 10 luni, este unul dintre alergătorii înscriși oficial la Maratonul Internațional Sibiu 2023. Proiectul pentru care aleargă micuțul fotbalist cu aspirații mari de a deveni campion este „Parcul copiilor – Săcădate”, ce aparține Asociației „Vatra Satului-Săcădate”. Pe Andrei Olescu îl puteți susține accesând link-ul.

„Anunțăm cu mare bucurie UN NOU alergător înscris oficial la Maratonul Internațional Sibiu 2023! Fiecare susținere este importantă, căci numai împreună putem amenaja parcul copiilor din sat.”, transmit reprezentanții Asociației „Vatra Satului-Săcădate”.
Micuțul fotbalist din Săcădate, cu aspirații mari de a deveni un campion, este unul dintre alergători înscriși oficial la Maratonul Internațional Sibiu 2023
Andrei Olescu

Andrei Olescu este familiarizat cu acest tip de competiție sportivă caritabilă, deoarece acesta a mai alergat și în cadrul altor ediții. De asemenea, și surioara acestuia în vârstă de 8 anișori, Larisa Olescu, va alerga din nou la Maratonul Internațional Sibiu, iar voi o puteți susține aici. Și, micuța gimnastă a participat la acest maraton încă din primii ani de viață și îi place foarte mult să fie implicată în cauze umanitare.

Andrei Olescu, micuțul fotbalist din Săcădate, este unul dintre alergătorii înscriș la Maratonul Internațional Sibiu 2023
Larisa Olescu

Andrei și Larisa au moștenit spiritul civic, implicarea și dorința de a-i ajuta pe semeni de la tatăl lor, Mihai Olescu, unul dintre alergătorii care a participat la aproximativ toate edițiile ale Maratonului Internațional Sibiu la care au fost înscrise proiecte ale Asociației „Vatra Satului-Săcădate”.

De ce un parc al copiilor în Săcădate?

În Săcădate există un parc amenajat de primăria din Avrig, care însă se află în momentul de față într-o stare dezolantă, vizibilă din fotografiile atașate acestui formular. Parcul în paragină are nevoie de ample lucrări de renovare, precum și de dotarea cu un mobilier specific: bănci, leagăne, loc de joacă etc. Proiectul își propune să renoveze parcul din sat și să-l transforme într-un loc atractiv pentru petrecerea timpului liber. Prin mobilizarea voluntarilor din sat se dorește și crearea unui sentiment de coeziune fără de care o comunitate nu poate rezista în timp.

„Trăim într-o lume materialistă și individualistă, în care valorile tradiționale nu mai sunt respectate. Asociația „Vatra Satului-Săcădate” și-a făcut un scop din trezirea la viață culturală a unei întregi comunități rurale. Satul Săcădate s-a îmbogățit, în urma acestui demers, cu o casă muzeală restaurată, cu o bibliotecă de poveste, cu un teren de fotbal, cu o grădiniță și o sală de sport renovată. O comunitate nu rezistă în absența unor tradiții și a unor proiecte comune. Cea mai nouă componentă a acestui amplu proiect comunitar este un parc pentru copiii din sat, cu locuri de joacă atractive și cu un mobilier adecvat, care să invite la petrecerea timpului în aer liber.”, transmit inițiatorii proiectului înscris la Maratonul Internațional Sibiu.

Comentariile sunt închise.