Stiri Si Informatii

Ansamblul Folcloric Ghiocelul aniversează un deceniu de activitate

241

Ansamblul Folcloric Ghiocelul împlinește frumoasa vârstă de 10 ani de activitate, perioadă în care a format numeroși tineri dansatori. Cu acest prilej membrii ansamblurilor folclorice Mărginimea și Ghiocelul din Sibiu vor organiza în zilele de 17 și 18 aprilie o serie de evenimente. Reprezentația este coordonată de profesorul  Livia Gună, iar regia și coregrafia îi aparțin profesorului Vasile Stoia.

Seria acestora este deschisă miercuri, 17 aprilie, ora 18:00, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu” cu premiera spectacolului de teatru – dans ”Meșterul Manole”.

Seara v-a continua cu  momentele artistice pregătite de Taraful Ceatăra din Carei – coordonat de  Adrian Pașca, Ansamblul Folcloric Mugurelul – Câmpia Turzii – coregraf Nelu Mihășan, Ansamblul Folcloric Doina Bărăganului – Slobozia – Coregraf Nicușor Iancu, iar Ansamblul Folcloric Flori din Maramureș – Baia Mare – coregraf Grigore Simionca va încheia prima seară a spectacolului.

Cea de-a doua seară debutează joi, 18 aprilie, începând cu ora 18:00, când pe scenă alături de Ansamblul Folcloric Mărginimea se vor afla și soliștii Andreea Vulcu, Sebastian Stan, Răzvan Năstăsescu, Ionela Moruțan, Florin Boita, Adrian Neamțu și Ionuț Fulea.  Conducerea muzicală îi va aparține maestrului Ovidiu Munteanu.

„După acești 10 ani de activitate neîntreruptă, realizez că am creat o forță impresionantă. Am plecat de la premiza că atâta timp cât munca este susținută de implicare, pasiune și respect, se pot obține rezultate deosebite. Modelarea și coordonarea tinerei generații a fost pentru mine o mare provocare pe care am acceptat-o și pe care mi-am dorit-o din tot sufletul. Au crescut cu mine și eu am crescut prin ei. M-am implicat nu doar în predarea și montarea de coregrafii ci și în modelarea caracterelor fiecăruia dintre ei. Suntem cu toții o mare familie, iar realizările sunt pe măsură. Mă mândresc mereu cu ei și îmi doresc ca până la finalul drumului să le fiu mereu aproape, ca profesor, ca îndrumător dar mai ales ca și om! La mulți ani Ghiocelul – viață lungă și senină pe toate scenele lumii. Spectacolul este o antologie a variantelor transilvănene intreferate cu concepția lui Blaga. Este o provocare atât pentru tinerii dansatori și totodată un debut regizoral al subsemnatului.”, potrivit lui  Vasile Stoia, regizorul și coregraful spectacolului.

 

Comentariile sunt închise.