Artiștii sibieni pregătesc ”SKA-ndal de Crăciun”

Pentru a doua oară anul acesta, Suburbia11 pregătește un eveniment inedit, online 100%, duminică, 20 decembrie, ora 20:00. Trupa sibiană are în plan o consistentă desfășurare de forțe pentru a ajunge pe ecranele cât mai multor fani, dar și pentru a transmite în același timp un mesaj: alături de artiști, și profesioniștii din industria spectacolelor au nevoie de susținere în această perioadă!

Concertul va fi unul fără public și va avea loc pe scena Casei de Cultură Cisnădie. Romulus Cipariu, cunoscutul țambalist din Sibiu, va fi invitatul special al acestui eveniment și va cânta în premieră alături de băieții de la Suburbia11. Decorurile și toată logistica evenimentului au fost construite și realizate de către membrii trupei și prietenii lor tehnicieni pe parcursul unei întregi săptămâni. Stream-ul live va fi asigurat de echipa Livestream Romania, iar scena și luminile vor fi puse la dispoziție de Phonon – SOUND Solutions și Coje LightMix.

Peste 50 de pagini partenere din 20 de orașe din România vor prelua concertul: organizatori, localuri, festivaluri, presă, radio, pentru a-și arăta susținerea pentru această cauză și pentru a oferi celor care îi urmăresc un moment de bucurie și un substitut pentru faptul că anul acesta sărbătorile vor fi petrecute în cercuri restrânse.

”Ca și data trecută, facem SKA-ndal cu motiv, nu așa ca să ne aflăm în treabă. Viața artiștilor și a profesioniștilor din muzică e departe de a se fi îmbunătățit față de aprilie, când încercam să tragem un semnal de alarmă legat de ce înseamnă pentru noi toți câteva luni de inactivitate. Am fi putut face acest concert online la sala de repetiții, într-un bar, la noi acasă, cu instrumentele din dotare și să ne filmăm cu telefonul. Oricum feelingul unui concert online nu va fi niciodată același cu ”the real deal”. DAR vrem să scoatem în prim-plan cât de mult contează munca acestor eroi necunoscuți, pe care nu-i vedeți niciodată pe scenă, nu le știți numele, nu aveți idee când și cât au muncit și muncesc pentru realizarea fiecărui eveniment. Sunetiști, scenotehnică, foto-video, pază, manageri, luminiști, agenții de booking, agenții de ticketing, owneri de localuri, organizatori de festivaluri, distribuitori, barmani, companii care vând merch… și un întreg bulgăre de zăpadă care cuprinde sute și mii de oameni sunt afectați, alături de noi, artiștii, de tot acest tăvălug care s-a năpustit asupra industriei. Noi, artiștii, suntem doar o mică parte, și suntem singurii vizibili. De aceea, toate donațiile voastre dinaintea și din timpul concertului vor susține costurile de logistică ale acestui eveniment. Într-o lume în care deocamdată le e imposibil să-și desfășoare activitatea, vrem să susținem în cel mai distractiv mod oamenii care fac ca ceea ce facem noi să arate și să sune în cel mai bun mod posibil.

#supportthestage Puteți să ne susțineți înainte și în timpul concertului, cu ajutorul link-ului de bandcamp, mai jos. suburbia11.bandcamp.com” Pentru cine nu-i cunoaște încă, Suburbia11 e una dintre cele mai active trupe din Sibiu iar membrii trupei sunt cinci la număr: Claudiu Fălămaș (voce și chitară acustică), Medve Sandor (trompetă, trombon, acordeon, melodică, tilincă), Bogdan Muntean (chitară-bas), Dragoș Pătrău (chitară electrică), Alexandru Ciobotaru (tobe).

Cântă o combinație de ska-punk-reggae cu influențe balcanice și spun despre ei că încearcă să cânte ”despre acele lucruri care credem noi că au sens pe lume: să te simți bine, să iubești un pic mai tare, să vorbești mai răspicat atunci când vremurile o cer.” În 2019 au avut în total peste 50 de concerte în țară și în afara ei, și chiar și în 2020 au reușit să găsească metode inedite de a continua activitatea trupei.

”În primăvara 2020, în mijlocul stării de urgență, ne-am încăpățânat să facem un concert fără public, în stil mare, la Sibiu. Încăpățânarea a fost mai degrabă o necesitate, pentru că am brand-uit acest eveniment cu #suportthestage și am dorit să atragem atenția asupra importanței muncii profesioniștilor din industria muzicală. Totul a avut loc într-o hală îndustrială, pe o scenă de festival, cu ecrane de led, mașini de fum, 6 cameramani, și tot ceea ce face parte din angrenajul unui concert la scară mare. Am putut face asta doar datorită faptului că toți prietenii noștri, aceia care nu mai au de lucru de peste 8 luni și încep reconversia profesională ne-au ajutat fără niciun fel ezitare. Peste 30 de oameni, sunetiști, luminiști, cameramani, cărăuși au luat parte gratuit la
această producție. Rezultatul ne-a depășit așteptările! Am făcut crossposting evenimentului live pe peste 50 de pagini de facebook – toate cluburile, organizatorii de festivaluri, firme de scenotehnică cu care am colaborat de-a lungul timpului și care au dorit să ni se alăture. Am reușit în felul acesta să avem pe tot parcursul concertului, timp de 1 oră și 30 de minute, în jur de 1000 de oameni care au privit live-ul simultan, în fiecare moment. Am interacționat cu ei cu ajutorul unui ecran pe scenă, și comentariile au curs. Video-ul a avut în acea seară 70000 de vizualizări, peste 350 de comentarii și în jur de 200 de share-uri. L-am încărcat pe youtube, îl puteți vedea aici: https://www.youtube.com/watch?v=_mvW5voWtcg”, transmit organizatorii.

Evenimentul are loc duminică, 20 decembrie, de la ora 20:00, LIVE pe pagina de facebook a trupei și pe paginile partenerilor. Donațiile pentru susținerea acestui eveniment se pot face pe pagina de Bandcamp Suburbia11. Întreaga sumă va fi folosită pentru a susține costurile de logistică ale acestui eveniment, pentru a
marca susținerea noastră față de profesioniștii din domeniul organizării de spectacole

Comentariile sunt închise.