Asociația „Pur si Simplu Verde”, se lanseaza vineri, 15 ianuarie, începând cu ora 16

Asociația „Pur si Simplu Verde”, se lanseaza vineri, 15 ianuarie, începând cu ora 16.

În cadrul evenimentului, profesioniști  în  probleme de mediu, energiei și digitalizare, alături de  militanți fervenți ai dezvoltării durabile și membri ai acestei asociații, vor prezenta principalele provocări cu care se confruntă lumea în domeniul schimbărilor climatice și soluțiile susținute de Pur si Simplu Verde ca principale arme de combatere a acestora, precizeaza acestia.

Asociația „Pur si Simplu Verde”
În premieră pentru România, specialiști internaționali, în calitate de membri ai Consiliului  științific al Asociației Pur si Simplu Verde, vor prezenta viziunea și strategiile  în domeniile lor de expertiză, necesare a fi aplicate  pentru combaterea schimbărilor climatice și dezvoltarea unei economii durabile.
Acestia mai anunta ca evenimentul  se va  desfășura în limba româna și în limba engleză,  cu opțiunea de a beneficia de traducere simultană. Pentru mai multe detalii doritorii pot accesa: www.pursisimpluverde.ro.
Presedintele asociatiei este Ioana Petrescu, fostul ministru al Finanțelor Publice ale României și prima femeie din România care a deținut această funcție

LANSARE PUR ȘI SIMPLU VERDE

15 ianuarie 2021

16:00-18:00

16:00-16:10

PREZENTAREA PUR SI SIMPLU VERDE ȘI OBIECTIVELE DE DEZVOLTARE DURABILĂ

Ioana Petrescu, Președinte Pur si Simplu Verde

Gabriel Radu, actor

16:10-16:30

ENERGIE CURATĂ ȘI LA PREȚURI ACCESIBILE

Aparna Mathur, Casa Albă, Consiliul Consilierilor Economici (CEA), SUA

Gilbert Metcalf, profesor universitar, Tufts University, SUA

Clara Volintiru, conferențiar universitar, Academia de Studii Economice

16:30-16:50

ACTIUNE CLIMATICĂ ȘI EDUCAȚIE DE CALITATE

Robert Orr, decanul Școlii de Politici Publice, Universitatea Maryland, fost subsecretar general al ONU

Nathan Hultman, Directorul Centrului de Sustenabilitate Globala, Universitatea Maryland

Alexandru Manda, student, Universitatea București

16:50-17:05

CONSUM ȘI PRODUCTIE RESPONSABILE

Augustin Jianu, fost ministru al comunicațiilor si antreprenor

Ioannis Ioannou, conferențiar universitar London Business School, Marea Britanie

17:05-17:20

FINANȚARE PENTRU O DEZVOLTARE DURABILĂ

Oana Bâră, Head of financing, Banca Comercială Română

George Papaconstantinou, fost ministru elen al mediului si al finanțelor publice

17:20-17:30

CONCLUZII

Ioana Petrescu, Președinte Pur si Simplu Verde

Gabriel Radu, actor

17:30-18:00

CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Asociația „Pur si Simplu Verde”

Biografii speakeri
Membrii Consiliului științific al Asociației Pur și Simplu Verde

Aparna Mathur este senior economist în Consiliul Consilierilor Economici (Council of Economic Advisers) de la Casa Albă, agenție din cadrul Biroului Executiv al președintelui SUA care are rolul de a-i oferi acestuia sfaturi economice obiective în funcție de care se decid politicile interne și internaționale.De asemenea, dr. Mathur activează și în Consiliul de conducere al departamentului de economie de la Universitatea din Maryland.In 2005, a obținut doctoratul în economie la Universitatea din Maryland – College Park.Dr. Mathur a fost cercetător în economie la institutul de politici publice, American Enterprise Institute din Washington, DC, unde a coordonat proiectul AEI-Brookings privind concediul familial și medical plătit, pentru care a fost inclusă în lista Politico 50 din anul 2017. Cercetările sale s-au concentrat pe inegalitatea veniturilor și mobilitate, politica fiscală, piețele muncii și întreprinderile mici. Dr. Mathur a fost și profesor ajunct la Scoala de Politici Publice a Universității Georgetown, actuala Școală de Politici Publice McCourt. A vorbit de mai multe ori, din pozitia de expert, în fața Congresului American și a publicat articole în mai multe reviste științifice de top. Lucrările sale au fost citate în publicații renumite, precum The Economist, New York Times, Wall Street Journal, CNBC, Bloomberg, Financial Times și Businessweek. 

Robert C. Orr este decan al Școlii de politici publice din cadrul Universității Maryland din SUA și președinte al comitetului executiv al NASPAA, asociația globală a școlilor de politici publice, afaceri și administrație.

A fost subsecretar general al Organizației Națiunilor Unite și consilier special al secretarului general al ONU pentru schimbările climatice.

In perioada 2004 – 2014, a deținut funcția de secretar general adjunct pentru planificare strategică în Biroul executiv al secretarului general al Organizației Națiunilor Unite.

Orr a fost consilierul principal al secretarului general ONU pe domenii privind combaterea terorismului, consolidarea păcii, sănătatea femeilor și copiilor, energia durabilă, alimentația și nutriția, inovația instituțională, parteneriatul public-privat și schimbările climatice.

S-a alăturat Organizației Națiunilor Unite de la Universitatea Harvard, unde a ocupat funcția de director executiv al Centrului Belfer pentru Știință și Afaceri Internaționale de la Harvard Kennedy School. 

A ocupat funcții de rang înalt în guvernul Statelor Unite, inclusiv adjunct al ambasadorului Statelor Unite la Națiunile Unite și director al afacerilor globale la Consiliul Național de Securitate, unde a fost responsabil pentru menținerea păcii și acțiunile umanitare. Profesorul Orr vorbește fluent spaniola și chineza mandarină.

Nathan Hultman este directorul Centrului pentru Sustenabilitate Globală și conferențiar universitar la Școala de Politici Publice a Universității din Maryland.

În perioada 2014-2016, Hultman a lucrat la Casa Albă în echipa de politici climatice și energetice a Administrației Obama. A contribuit la dezvoltarea obiectivului climatic SUA pentru 2025, a lucrat la angajamentele bilaterale ale SUA cu China, India, Brazilia și a participat la negocierile internaționale privind clima, de la Lima și Paris.

Cercetările sale se concentrează pe stabilirea și evaluarea obiectivelor naționale climatice, politica SUA de atenuare a emisiilor de gaze, inclusiv rolul actorilor non-federali, tranzițiile tehnologiei energetice și politica internațională privind clima. Recent a fost coordonatorul principal al Raportului SUA, “America’s Pledge 2019, Accelerating America’s Pledge: Going All In to Build a Prosperous, Low Carbon Economy”.

A participat la procesul climatic al ONU de peste 20 de ani și a făcut parte din echipa care a elaborat cel de-al cincilea raport de evaluare IPCC (panelul internguvernamental pentru schimbări climatice) și raportul special privind energia regenerabilă.

Hultman este, de asemenea si cercetator nerezident la Brookings Institution și director asociat al Joint Global Change Research Institute, un institut realizat în colaborare între Universitatea din Maryland și Pacific Northwest National Laboratory. Hultman a fost anterior si cercetator la Universitatea din Oxford si a obtinut o bursă Fulbright.

Are un doctorat și un masterat în energie și resurse de la Universitatea din California, Berkeley și o diplomă de licență în fizică de la Carleton College.

In 2019, profesorul Hultman a fost laureat al premiului “World Citizen Prize in Environmental Performance”, acordat in premieră de către Asociația pentru Analiza și Managementul Politicilor Publice (APPAM), pentru activitatea de analiză și cercetare în domeniul schimbărilor climatice.

Ioannis Ioannou predă leadership durabil și responsabilitate corporativă. Prin munca sa academică, rolurile de consiliere, predarea și implicarea cu directorii, el caută să înțeleagă cum și în ce măsură companiile și piețele de capital pot duce pe calea către un viitor durabil. A absolvit magna cum laude la Universitatea Yale, specializându-se în economie și matematică și deține un doctorat în economia afacerilor de la Harvard Business School. În prezent, este conferentiar universitar la London Business School. Ioannis Ioannou publică în mod regulat în reviste academice si se clasează în mod regulat în primii 100 de autori din rețeaua de cercetare în științe sociale (SSRN). Ioannis este si membru al Comitetului consultativ pe probleme de mediu, sociale si de guvernanta al grupului DWS și membru al Rețelei de experți a Forumului Economic Mondial. De asemenea, contribuie frecvent la articole din presa, inclusiv in Financial Times, Bloomberg, The Guardian, BBC și Forbes.

Gilbert E. Metcalf este profesor la Universitatea Tufts, o prestigioasă institutie privată de cercetare și învățământ   din SUA, renumită și pentru promovarea rolului activ al cetățeanului in societate si importantța serviciului public. 

Metcalf este cercetător la National Bureau of Economic Research și membru al organizației independente dinWashington, DC, Resources For The Future. Împreună cu cei mai mari specialisti internaționali în domeniul mediului și al resurselor, alături de oameni de știință din domeniul schimbărilor climatice, Gilbert E. Metcalf    analizează cele mai importante probleme de mediu și resurse cu care se confruntă omenirea. 

Cercetările sale actuale se concentrează pe evaluarea și proiectarea politicilor în domeniul energiei și al schimbărilor climatice. 

Consultant pentru importante organizații non-guvernamentale, Gilbert E. Metcalf a vorbit în repetate rânduri în fața Congresului SUA și a făcut parte din comisiile de experți ale Academiei Naționale de Științe și a Agenției SUA pentru Protecția Mediului. 

În perioada 2011 și 2012, a fost secretar adjunct pentru mediu și energie în Departamentul Trezoreriei SUA, unde este și membru fondator al Consiliului SUA pentru Fondul Verde pentru Climă, cu sediul în ONU.

A publicat numeroase articole în reviste academice și cărți, unele dintre ele cu teme care dezbat politica energetică și fiscală.

Gilbert E. Metcalf are un doctorat în economie la Universitatea Harvard, un masterat în agricultură și economia resurselor la Universitatea din Massachusetts Amherst și a obținut licența în matematică la Amherst College.

George Papaconstantinou, economist de origine greaca, președintele School of Transnational Governance (STG), instituție care oferă predare și formare la nivel înalt pentru metodele, cunoștințele, abilitățile și practica guvernării dincolo de frontierele statului. Papaconstantinou este și director al Programului de educație executivă al STG. În colaborare cu Centrul de studii avansate EUI Robert Schuman, profesorul Papaconstantinou conduce proiectul “Transformarea guvernanței globale”.
Economistul George Papaconstantinou are un doctorat la London School of Economics si un master la Universitatea din New York.
A fost ministrul finanțelor în Grecia și ulterior ministrul mediului și energiei. A ghidat implementarea unui program de reformă referitor la procesele bugetare și de venituri, liberalizarea pieței, corporații listate la bursă și tranziția către o energie curată și o economie verde.
În prima parte a carierei sale, a lucrat ca economist senior la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică din Paris (1988 – 1998). În 1998, s-a întors în Grecia și a fost numit consilier al prim-ministrului de atunci pe probleme de „societate informațională”. Doi ani mai târziu, a fost numit secretar special pentru „Societatea informațională” la Ministerul Economiei și Finanțelor (2000-2002). Între 2002 și 2004 a ocupat funcția de membru al Consiliului consilierilor economici din Ministerul Economiei și Finanțelor, ca membru al consiliului de administrație al OTE (Organizația Elenă de Telecomunicații) și ca reprezentant al Greciei în cadrul Comitetului de politică economică al Uniunii Europene (CBE). În 2003 a coordonat „Strategia de la Lisabona” pentru reformele economice și sociale în timpul președinției elene a UE. A fost membru al consiliului de administrație al Institutului pentru Studii Strategice și de Dezvoltare, grupul de reflecție PASOK, din 2005 până în 2008. Între 2003 și 2007, Papaconstantinou a predat economie la Departamentul de Științe și Tehnologie de Management al Universității de Economie și Afaceri din Atena și a consiliat Comisia Europeană în domeniul cercetării și al societății informaționale, participând la diverse proiecte internaționale de cercetare.

Membri ai Asociației Pur și Simplu Verde

Unul dintre membrii echipei „Pur și simplu verde” este Alexandru Manda, 21 de ani, student în anul III la Facultatea de Drept din București.  În anul 2013,  a fondat prima asociație de elevi din România, Asociația Elevilor din Constanța, unde a deținut funcția de președinte timp de 3 ani. Ca reprezentant al elevilor,  a militat  pentru respectarea drepturilor la burse școlare, transport local în comun redus și manuale gratuite, pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a. Susținător fervent pentru o educație de calitate, Alexandru Manda coordonează în prezent proiectul de bună guvernare în educație “Școli curate”, o inițiavă a Societății Academice din România.

Augustin Jianu, membru al echipei „Pur și simplu verde”, este un antreprenor cu astă experiență în dezvoltare software, securitate cibernetică și politici publice.

În 2017, a condus Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale în Guvernul României, devenind astfel cel mai tânăr ministru pe care l-a avut România în istoria post-decembristă.

Expert certificat în securitate cibernetică, a fost director general al CERT-RO, între 2014 și 2017. În această calitate, a reprezentat România în consiliul de administrație al ENISA (Agenția Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și Informațiilor).

A intrat în administrație publică în anul 2012, ocupând funcția de consilier al ministrului pentru societatea informațională și a fost implicat în proiecte precum dezvoltarea de sisteme și servicii de e-guvernare, infrastructură de internet în bandă largă și cooperare internațională.

Augustin Jianu este co-fondator și CEO al Dime.ly, un startup care își propune să revoluționeze industria BigData și care promovează și încurajează colectarea etică a datelor utilizatorilor, plătind redevențe acestora pentru datele furnizate.

De asemenea, este co-fondator al startup-ului românesc certME, axat pe servicii de identitate digitală și care permite gestionarea, verificarea şi garantarea identităţilor digitale de încredere.

Deține o diplomă de inginerie în informatică aplicată de la Universitatea „Politehnica” din București, având cunoștințe aprofundate despre algoritmi avansați, structuri de date și teoria sistemelor automate.

Clara Volintiru, membru al echipei “Pur și simplu verde”, este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Relații Economice Internaționale (REI) al Academiei de Studii Economice București.

A absolvit studiile doctorale la London School of Economics and Political Science (LSE) și a fost implicată în numeroase proiecte de cercetare internatională în domeniul științelor comportamentale, buna guvernanță și economia informală.

A fost consultant pentru mari organizații internaționale, precum Banca Mondială, Comisia Europeană, Eurofound, Comitetul Regiunilor sau think tank-ul britanic PRIAD.

Cele mai recente studii ale sale au apărut la Oxford University Press și în publicații de specialitate, precum European Political Science Review, Eastern European Politics sau Research & Politics. În spațiul public, comunică pe platforme online precum Forbes, EUROPP, Global Observatory, Emerging Europe sau Huffington Post.

Din echipa „Pur și simplu verde” face parte și Oana Bâră, absolventa a Facultatii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, cu o experiență de 15 ani în coordonarea proiectelor finanțate din fonduri europene. Cele peste 80 de proiecte în care a fost implicată, cu o valoare cumulata de peste 100 de milioane de euro, au avut ca principale obiective dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial competitiv si eficient în România, prin încurajarea și sprijinirea demersurilor antreprenoriale responsabile, precum și dezvoltarea resurselor umane prin imbunatațirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților din diverse sectoare economice de activitate.

In prezent, Oana Bâră contribuie la implementarea fondurilor europene si guvernamentale – sursa incontestabila de crestere economica sustenabila – din funcția de Head of Financing Programs in cadrul BCR.

Asociația "Pur si Simplu Verde", se lanseaza vineri, 15 ianuarie, începând cu ora 16

mai multe știri pe www.sibiulinimagini.ro

 

Comentariile sunt închise.