Stiri Si Informatii

Astăzi a cucerit NASA, mâine poate câștigă inimile coreenilor de sud

Rezultatele obținute de elevii sibieni la Olimpiada ”Științele Pământului”, faza națională

5

Octavian Ianc, elev în clasa a X-a la Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu a participat recent alături de Raquela Vanessa Drăgan, elevă în clasa a XII-a la același liceu, la etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare ”Științele Pământului”, ediția XXIII. Tânărul a obținut Medalia de Argint, iar datorită rezultatului final și criteriilor de selecție specifice a fost selectat în lotul lărgit de pregătire pentru participarea la etapa internațională din Coreea de Sud.

„După desfășurarea celor 8 probe (teorie și practică) susținute la 4 discipline (fizică, chimie, biologie și geografie) elevul Ianc Octavian, a fost premiat cu Mențiune, obținând locul 15 (din 108 elevi participanți), cu un total de 127,12 puncte (28 puncte – biologie, 40 puncte –chimie, 30,5 puncte – fizică și 28,62 puncte – geografie).Menționăm că Octavian Ianc a făcut parte și din echipa ”Quaternion”, echipă ce a obținut premiul III la concursul ”Zero Robotics High School Tournament” organizat de NASA și M.I.T. (Massachusetts Institute of Technology). Deosebite felicitări elevilor, mulțumiri cadrelor didactice care i-au pregătit și deosebită admirație pentru părinții care îi susținut!”

Olimpiada Interdisciplinară ”Științele Pământului” s-a desfășurat la Suceava, în perioada 1 – 4 februarie, fiind organizată de Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava.

 

Comentariile sunt închise.