Atenție la trafic! Traseul tramvaiului se intersectează cu DJ 106 A

0

Astăzi, la ora 11,30, în stația amplasată în zona ZOO Dumbrava, va avea loc repunerea în funcțiune a liniei de tramvai Sibiu – Rășinari, cursă transport public de persoane întreruptă în cursul anului 2011. Traseul tramvaiului se intersectează cu DJ 106 A. Cu această ocazie, între orele 10,00 – 13,00, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu împreună cu reprezentanții Serviciului Public de Poliție Locală din cadrul Primăriei Sibiu vor institui un dispozitiv de siguranță rutieră pe traseul municipiului Sibiu / Calea Dumbrăvii – DJ 106 A/ loc. Rășinari.

Polițiștii rutieri vor desfășura activități de supraveghere a traficului rutier în vederea prevenirii producerii de accidente rutiere, îndeosebi în zona trecerii cu calea ferata situată la ieșirea din municipiu, pe DJ 106 A.  De asemenea, în cazul imobilizării unui vehicul pe calea ferată, conducătorul acestuia este obligat să scoată imediat pasagerii din vehicul şi să elibereze platforma căii ferate, iar când nu este posibil, să semnalizeze prezenţa vehiculului cu orice mijloc adecvat.

„În acest context, îi sfătuim pe conducătorii auto să respecte indicațiile polițiștilor aflați pe traseu, să circule cu viteză redusă îndeosebi în zona trecerii de cale ferată și să se asigure foarte bine înainte de a traversa calea ferată. Participanţii la trafic  care se găsesc în apropierea locului unde un vehicul a rămas imobilizat pe calea ferată, sunt obligaţi să acorde sprijin pentru scoaterea acestuia sau, când nu este posibil, pentru semnalizarea prezenţei lui.”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulaţia autovehiculelor la intersecţia cu calea ferată duce la sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu 9 – 20 puncte amendă şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 90 de zile. Dovada se eliberează fără drept de circulaţie.

Foto: Răzvan Negru

Lasă un răspuns