Stiri Si Informatii

ATENȚIE SPORITĂ – Falşi angajați ai unei firme de cablu încearcă să fure din casele SIBIENILOR

Sursa Cosmin Chelcea

1.455

ATENȚIE – doi indivizi cu șepci roșii (care se pretind angajați ai unei firme de cablu) încearcă tâlhării în apartamente, în cartierul Hipodrom din Sibiu.
Atenție cui deschideți ușa apartamentului! Atenție dacă știți că acasă e singură o persoană în vârstă sau un copil, un adolescent – sfătuiți-i să nu deschidă oricui.

Sibiu, în dimineața devreme a zilei de 12 Noiembrie – zona bulevardului Mihai Viteazu, cartier Hipodrom. La unul dintre apartamente sună insistent soneria. Deschide o persoană în vârstă căreia cei doi bărbați îi spun ca sunt “de la cablu”. După un schimb de replici scurte, femeia își cheamă fiul din apartament, pentru a continua conversația. Cei doi, puțin surprinși de apariția neașteptată, îl întreabă:
– Vi se dă televizorul peste cap?
– Nu, nu se dă. Poate imaginea, se mai dădea peste cap, la televizoarele vechi… Dar, cine sunteți dvs?
– De la firma de cablu – spune unul dintre cei doi bărbați îmbrăcați în blugi, respectiv pantaloni de trening, ambii cu “geci de piele” negre și cu șepci roșii.
– De la care firmă de cablu sunteți?
– De la upece (fonetic, așa au rostit. Doi angajați ai UPC, ar fi pronunțat corect, măcar numele firmei unde lucrează).
– În primul rând, dacă erați de la UPC, mergeați direct la o adresă de unde deja a fost lansată o solicitare pentru o intervenție tehnică la domiciliu. Spuneți-mi, la ce firmă suntem noi abonați pentru astfel de servicii?
– …?
– Surpriză, noi nu suntem abonați UPC (iupisi) sau upece, cum spuneți voi…
– …?
– Deci sigur știați dacă X-ulescu este sau nu abonatul vostru. Pardon, al societății respective, pentru că voi sigur nu lucrați acolo… Pentru moment, vorbărețul devenise iritat, așa că ușa apartamentului a fost și mai mult apropiată, pentru a fi mai ușor de închis, în caz de ceva… Dar, cei doi au coborât apoi scările, primul dintre ei, vorbărețul (la vreo 35-40 ani) ceva mai iute de picior (deși mai vârstă decât celălalt, cu vreo 10 ani).

Scenariul ar fi fost altfel, dacă o persoană vârstnică sau un copil – adolescent ar fi deschis ușa și cei doi ar fi sesizat că persoana e singură acasă. Pretextul că e nevoie de o intervenție în apartament la cablul tv sau la televizorul care face tumbe prin cameră, ar fi dus pe unul lângă televizor, iar pe celălalt l-ar fi pus la cules bunuri și obiecte din apartament. Nu? Asta în cel mai bun caz…

Ce faci în astfel de situație, în cea descrisă anterior, când ți-ai dat seama că în fața ușii nu ai doi angajați ai firmei de cablu la care nici măcar nu ești abonat?
– Nu ai telefonul în mână, să le faci o poză (fără ca asta să-i determine pe cei doi să te atace), iar poza să ajungă la autorități care… Mda.
– Nu poți apela la numărul de urgență, pentru a semnala o posibilă tentativă de jaf, pentru că te-ai alege cu o amendă – situația ta, potrivit legilor nu era o urgență (probabil, trebuia mai întâi să-ți dea una în cap (?) și apoi dacă mai puteai, sunai la 112).

Ce faci? Aștepți vreo 50 de ani (mai trăiești atâția ani?) să se întâmple o minune în țara asta, ca lucrurile să fie puse la locul lor, tâlharii dovediți să ajungă la închisoare pentru reeducare, nu doar pentru un timp scurt până când politicienii îi eliberează… Și, în rest, te simți ușurat că persoana vârstnică (sau copilul) care a deschis ușa, nu era singură acasă… Aaaa…și asta e o situație când ai voie să înjuri… Pe cine? Hmm… V-aș scrie, dar… un procent important din țara asta, nu m-ar înțelege…

Comentariile sunt închise.