Avrigenii se pregătesc de sărbătoare

La începutul lunii lui Cuptor, de pe 8 și până pe 10 Iulie, Primăria orașului Avrig și Consiliul Local Avrig organizează  cea de-a 49-a ediție a Festivalului- Concurs ”Florile Oltului”. Evenimentul se adresează tuturor iubitorilor de muzică populară și tradiții. Concurenții vor obține plachete și premii în bani, iar câștigătorul trofeului „Floriile Oltului” va pleca acasă cu 1000 RON. Organizatorii au prelungit perioada de înscriere până în 30 iunie.

După doi ani de pauză, organizatorii își doresc să continue tradiția acestui eveniment cultural și să readucă in Avrig sărbătoarea portului și a cântecului autentic pe durata a 3 zile.

Concurenți din toată țara sunt așteptați să se înscrie la festival, iar alături de aceștia, pe scenă vor urca nume de referință din domeniul artistic precum: Mariana Anghel, Cristian Pomohaci, Izabela Tomița, Daria Gâdea, Ilie Caraș, Adina Roșca și Cătălin Doinaș, Grupul Doruri Sibiene, George şi Maria Farcaş şi alţi artişti şi ansambluri locale. De asemenea, Ansamblul Profesionist Cindrelul Junii Sibiu va prezenta un moment de înaltă ținută artistică, împreună cu interpreții, dansatorii și orchestra.

Juriul este format din personalități de seamă ale vieții culturale și artistice, specialiști în domeniul cercetării culturii și tradiției populare.

Distincții acordate:

Câștigătorii vor obține plachete și premii în bani în valoare netă:

  • Trofeul „Floriile Oltului”: 1000 RON
  • Premiul I: 800 RON
  • Premiul al II-a: 700 RON
  • Premiul al III-a: 600 RON
  • Premiul de popularitate: 300 RON (Publicul va desemna căștigătorul „Premiului de popularitate”)
  • Mențiune: 200 RON
  • Premiul special în memoria lui „Mirel Chialda”

 

 

Comentariile sunt închise.