Stiri Si Informatii

Benni”Copilul-problema”, ajunge și în cinematografele din România

Este rebela, agresiva si impredictibila. Oriunde ajunge Benni, este data afara. Are doar 9 ani si tuturor le este frica de ea. Este deja ceea ce asistentii sociali numesc un “copil-problema” si este clar ca nu are de gand sa se schimbe. Pentru ca Benni are un singur tel: sa ajunga acasa, la mama ei!

Trailer: https://youtu.be/hZVLpbq7Jn8

Actrita Helena Zengel este revelatia cinematografiei europene in anul 2019. Are acum 11 ani si a jucat deja in 3 filme, 2 serilare si un scurtmetraj. Momentan se afla la Hollywood, unde filmeaza alaturi de Tom Hanks intr-un film regizat de Paul Greengrass. Din 6 decembrie o puteti vedea pe Helena Zengel pe marile ecrane din cinematografele romanesti in filmul ”Copilul-problema”, in rolul care i-a adus prima nominalizare la European Film Awards!

Copilul-problema / Systemsprenger (GE) / System Crasher (intl) este filmul de debut al regizoarei Nora Fingscheidt si a avut premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin, unde a fost premiat cu Ursul de Argint – Premiul Alfred Bauer pentru invoatie in cinematografie. 10 luni mai tarziu, filmul aduna peste 30 de nominalizari si premii in festivaluri internationale importante, este nominalizat la European Film Awards (Oscarurile Europene) pentru Cel mai bun film si Cea mai buna actrita in rol principal (Helena Zengel). Membrii Academiei Europene de Film au ales System Crasher ca fiind filmul cu Cea mai buna coloana sonora a anului, a fost desemnat Propunerea Germaniei la Premiile Oscar iar  in tara de origine a depasit, la nici o luna de la lansare, 500,000 de spectatori. In Romania ”Copilul-problema” a rulat in avanpremiera in competitia TIFF 2019, unde, in urma votului spectatorilor, a primit Premiul Publicului. La Bucuresti a fost prezentat in avanpremiera in cadrul Zilelor Filmului German in doua proiectii, ambele sold-out.

Sinopsis:

La noua ani, Benni este deja ceea ce asistentii sociali numesc un “copil-problema” si este clar ca nu are de gand sa se schimbe. Pentru ca Benni are un singur tel: sa ajunga acasa, la mama ei! Angajatii de la protectia copilului incearca din rasputeri sa gaseasca un camin stabil pentru Benni. Asa ajung la  Micha, un psiholog specializat in management-ul agresivitatii, care o insoteste pe Benni la scoala.O raza de speranta isi face aparitia.

Va reusi Micha acolo unde toti ceilalti au esuat? Va primi Benni atentia si afectiunea celor din jur?

FB Page: https://www.facebook.com/CopilulProblema.Filmul

 

Copilul-problema” vorbeste despre relatiile puternice si speciale care se creeaza intre copii si adulti, despre neputinta unui sistem de a se descurca cu un copil cu probleme si despre nevoia noastra, a tuturor, de a fi iubiti si intelesi.

Din 6 decembrie, ”Copilul-problema” va ajunge si in cinematografele din Romania, distribuit de Bad Unicorn.

Comentariile sunt închise.