Stiri Si Informatii

Bibliotecii Județene ASTRA „vinde” semințe și informații utile pentru grădinărit

1

Foaierul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, corpul B se va transforma sâmbătă, 9 februarie, între orele 10:00-13:30, într-o piață de semințe și informații utile pentru grădinărit. Protagoniștii principali ai evenimentului sunt membrii grupului Semințe cu Suflet care vor oferi în regim gratuit semințe și butași de legume, flori și fructe din soiuri tradiționale. Și-au anunțat prezența peste 30 de producători de semințe din întreaga țară care vor oferi celor prezenți, pe lângă semințe reproductibile din cele mai bune soiuri românești și informații valoroase referitoare la procesele de plantare, creștere și cultivare.

Ediția din acest an a Pieței de semințe și grădinărit Semințe cu suflet este parte a proiectului Gusturile Sibiului – Grădini cu Suflet din cadrul programului Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019.

„Faptul că în Județul Sibiu nu s-au înregistrat culturi modificate genetic este unul dintre atu-urile care au contribuit la calificarea regiunii noastre pentru titlul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană. Vrem să păstrăm astfel de atuuri care țin de ameliorarea calității hranei și consolidarea identității noastre gastronomice și o facem inclusiv prin astfel de evenimente” declară Daniela Cîmpean, Președinta Consiliului Județean Sibiu.

Invitat special în eveniment este Costel Vânătoru, directorul Laboratorului de Genetică şi Ameliorare din cadrul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău, care va însoți delegația sa de specialiști care vor amenaja un stand cu semințe și informații utile pentru publicul sibian.

Costel Vânătoru este ”părintele” a 22 de soiuri noi de legume obţinute prin cercetare: 15 soiuri clasice omologate şi brevetate, 3 hibrizi, şi alte 4 soiuri pentru care se aşteaptă răspuns de la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci în vederea brevetării.

”Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, prin statutul său, susține și generează un cadru propice educației informale și nonformale, prin diseminarea de informații necesare, actualizate și de calitate, care de această dată îi vizează pe pasionații de grădinărit, horticultură și pe micii producători locali.” Silviu Borș, directorul BJAS

De asemenea, Muzeul ASTRA va continua colaborarea în cadrul programului Gusturile Sibiului – Grădini cu Suflet, generat de partenerii implicați în Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană-2019, prin amenajarea unor grădini de legume în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului (zona de interacțiune Etno-Tehno Parc) folosind metode arhaice de cultivare.

Comentariile sunt închise.