BIS Teatru revine în mijlocul spectatorilor cu patru evenimente mari

După o lungă perioadă de izolare și însingurare, în care multe dintre întâlnirile artiștilor BIS cu publicul din Sibiu și din țară, au avut loc online, iar cele patruzeci de spectacole cu public prezentate în 2020 s-au jucat în prezența unui număr limitat de spectatori – impus de regulile de distanțare, BIS Teatru revine în mijlocul spectatorilor cu patru evenimente mari care vor avea loc în acest an la Sibiu și în împrejurimile Sibiului. „Povești pentru bunicii noștri” – turneu în căminele pentru persoane vârstnice (24 iunie – 14 iulie 2021), Festivalul „25 de ore de teatru non-stop”, ediția a XI-a (25 – 26 septembrie 2021), „Teatrul din Cartier” (1-15 august 2021) și Stagiunea de vară BIS Teatru la Grădina BIS (15 iulie – 15 octombrie 2021) sunt primele evenimente organizate de BIS Teatru în anul 2021, la Sibiu.

 

„Povești pentru bunicii noștri”, un turneu în căminele pentru persoane vârstnice

Pentru mulți dintre noi însingurarea și izolarea au luat sfârșit odată cu relaxarea regulilor și restricțiilor impuse de autorități în contextul pandemiei de Covid 19 și putem retrăi bucuria și emoția revederii tuturor celor dragi. Pentru mulți dintre bunici, însingurarea e o stare de fapt dinainte ca pandemia să ne înstrăineze și continuă pentru cei mai puțin norocoși dintre ei și după ridicarea restricțiilor. Pentru toți bunicii Sibiului, care trăiesc în căminele pentru persoane vârstnice și mai au sau nu rude și prieteni care să îi viziteze, BIS Teatru a pregătit în acest an evenimentul „Povești pentru bunicii noștri”, menit să aducă bucurie, speranță și lumină în ochii și sufletul celor pentru care însingurarea e un fapt obișnuit al vieții de zi cu zi.

În perioada 24 iunie – 14 iulie 2021, actorii BIS Teatru vor juca spectacolul „Muzicanții din Bremen”, scenariul și regia Bogdan Sărătean, în cinci cămine pentru persoane vârstnice din Sibiu, Săliște, Tălmaciu și Ighișu Vechi.

 

Calendarul reprezentațiilor cu spectacolul „Muzicanții din Bremen”, în cadrul proiectului „Povești pentru bunicii noștri”:

  • Joi, 24 iunie 2021, ora 14:00 – Unitatea de Asistență Medico-Socială Săliște
  • Vineri, 25 iunie 2021, ora 15:00 – Căminul pentru persoane vârstnice Tălmaciu
  • Duminică, 27 iunie 2021, ora 14:00 – Căminul pentru persoane vârstnice Ighișu Vechi
  • Marți, 13 iulie 2021, ora 10:30 – Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu (Str. Azilului)
  • Miercuri, 14 iulie 2021, ora 16:00 – Căminul pentru persoane vârstnice Sibiu (Str. George Coșbuc)

 

„Hibernarea BIS a luat sfârșit. Suntem pregătiți pentru primul capitol din acest an, proiectul comunitar «Povești pentru bunicii noștri». «Muzicanții din Bremen» s-au înnoit și vor porni în turneu spre căminele pentru persoane vârstnice. Vom începe în zona rurală, joi, 24 iunie și vom încheia în Sibiu la jumătatea lunii iulie. Povestea muzicanților care caută o casă a lor, în care să îmbătrânească liniștiți, feriți de cerințele «stăpânilor», va fi împărtășită cu cei care mai bine de un an de zile au fost izolați și însingurați. Muzica originală compusă de Charlie Fălămaș va răsuna de la Săliște și până pe Strada Azilului, din miezul vechiului burg sibian, de la Tălmaciu și până la Ighișu Vechi, departe de lumea dezlănțuită. Aducem mulțumiri managerilor căminelor pentru vârstnici, care au întâmpinat cu deschidere și entuziasm propunerile BIS Teatru.” Bogdan Sărătean, regizor

 

Echipa artistică a spectacolului „Muzicanții din Bremen”

Scenariu original de Bogdan Sărătean, după povestea Fraților Grimm

Performeri: Paul Bondane, Dumitru Stegărescu, Claudiu Fălămaș, Laura Luca, Andrada Novac

Măști: Ioana Aida

Muzica originală: Charlie Fălămaș

Scenariul și așezarea în scenă: Bogdan Sărătean

Video / sunet: Alexandru Radu, Flora Pop, Alin Praf

Artwork (afiș): Sabina Colceriu

Producători: Asociația BIS, BIS Teatru

Partener: Teatrul GONG

Acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu și inclusă pe Agenda Comunitară. Evenimentul este inclus pe Agenda Culturală a Județului Sibiu și finanțat de Consiliul Județean Sibiu. „Povești pentru bunicii noștri” este este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Raport de activitate pentru anul 2020

 

BIS este un ONG înființat în primăvara anului 2009.

De-a lungul anilor, organizația a derulat mai multe proiecte cultural-educative cu impact asupra comunității. Chiar dacă rămâne fidelă scopurilor prevăzute în statut, asociația se află în permanentă căutare. Proiectele sale se modifică organic în funcție de necesitățile comunității și de temele care îi preocupă pe membrii ei, din punct de vedere estetic și socio-cultural.

 

PRINCIPALELE PROIECTE DERULATE ÎN ANUL 2020

 

Suntem o companie oarecum nomadă. Deținem un spațiu în aer liber (Grădina BIS) unde de-a lungul verii jucăm și găzduim spectacole. În sezonul rece, până la debutul pandemiei, în mod normal migram cu activitățile noastre către spații-gazdă din oraș (librării, cafenele, etc). Spre exemplu, la Atrium, în Piața Mică a Sibiului obișnuiam să organizăm evenimente în fiecare seară de luni încă din anul 2007. La debutul pandemiei, ONG-ul BIS avea trei angajați (doi actori și un tehnician) și mai mulți colaboratori. Din octombrie anul trecut am fost nevoiți să întrerupem contractele angajaților, din lipsă de resurse și datorită imposibilității de a desfășura acțiuni cu public plătitor.

Așadar starea de urgență din martie 2020 a oprit toate activitățile noastre. Pentru a rămâne alături de public am pornit un proiect online (IZOLART), pe care l-am păstrat activ timp de 80 de zile, fără întrerupere.

 

  1. IZOLART (Poezia de la 9 seara și Basme de pe planeta albastră)

 

De Ziua Mondială a Teatrului (27 martie) am demarat acțiunea IZOLART. Ideea era ca în fiecare seară, la ora 21.00, să difuzăm online pe pagina de facebook BIS Teatru, un poem rostit de actorii noștri sau de invitații lor (Poezia de la 9 seara) iar în weekend să difuzăm povești filmate de actori cu mijloace proprii, pentru cei mici (Basme de pe planeta albastră).

Am reușit să aducem împreună nu mai puțin de 47 de artiști din toată țara, iar acțiunea s-a desfășurat seară de seară, timp de 80 de zile, din 27 martie până în 14 iunie 2020. Toată acțiunea s-a susținut exclusiv din donațiile spectatorilor care au vrut să contribuie. Seria de poeme – performance e disponibilă și acum pe canalul nostru oficial de youtube https://www.youtube.com/channel/UC09lzJRr01ZngtQQhYZj5cg

 

 

echipa BIS 2020: Alin Turcu, Dumitru Stegărescu, Claudiu Fălămaș, Andrada Grosu, Bogdan Sărătean, Alis Pelle, Aneea Axentea, Mădălina Iagăr, Shama Leah, Alexandra Roatiș, Ioana Aida, Anda Ionaș.

 

Invitați: Ana-Ioana Macaria, Doina Arvat, Petru Mărginean, Richard Bovnoczki, Dan Melnic, Ionuț Caras, Andreea Darie, Florin Coșuleț, Artiom Oleacu, Alexandra Murăruș, George Ciucă, Anette Marka, Bogdan Constantin, Diana Ioana Licu, Gheorghe Gușan, Nadia Crîlov, Mihai Alexandru, Ilinca Hărnuț, Cristian Iordan, Katia Pascariu, Ionuț Pîrvulescu, Francesca Pop, Alexandru Crîlov, Cătălin Roajdă, Alexandra Ioniță, Mihail Radu, Mădălina Ivașcu, Mihai Isidor, Alexandrina Grecu, Valeria Cristia, Geo Constantinescu, Irina Rusu, Ruxandra Maniu, Mădălina Dorobanțu, Nicoleta Lefter.

 

  1. STAGIUNEA DE VARĂ LA GRĂDINA BIS

Din vara anului 2016 organizăm evenimente cu public în Grădina BIS, un spațiu în aer liber situat într-o zonă relativ centrală din Sibiu.

În 14 iunie am încheiat campania IZOLART, în 15 iunie s-a ridicat starea de urgență iar în 26 iunie am ieșit la public cu o premieră.

În anul pandemic 2020, Grădina BIS a găzduit peste 40 de evenimente, care s-au desfășurat în condiții de siguranță sanitară. Majoritatea acestor acțiuni s-au susținut doar din donații și din vânzarea de bilete, fapt care din păcate, din punct de vedere material, nu a fost profitabil.

Am avut alături de noi o echipă de aproximativ 20 de voluntari (adolescenți). Spectacolele au fost jucate cu toate locurile disponibile ocupate chiar și la o temperatură de sub 10 grade Celsius. Ultima reprezentație a avut loc în 25 octombrie 2020, iar ulterior orașul a intrat în scenariul roșu.

 

  1. NĂSCUT ÎN 2000 – un proiect ACCES ONLINE

În anul 2020 nu am reușit să obținem finanțare AFCN pentru proiectele noastre. Am beneficiat de sprijinul autorităților locale și, din fericire, am fost printre câștigătorii programului ACCES ONLINE inițiat de Ministerul Culturii.

În cadrul acestui program am produs spectacolul NĂSCUT ÎN 2000. Premiera lui a fost transmisă live, din Grădina BIS, cu 12 spectatori, în 16 august 2020. Textul spectacolului (care îmbină elementul biografic cu cel social) a fost generat într-un proces de colaborare între regizor și actrițe pe baza experiențelor personale ale acestora în ceea ce privește maternitatea. Premiera a fost urmată de o dezbatere la care a participat psihoterapeutul Cătălina Soare-Hull. https://revistascena.ro/cronica-saptamanii/rescriind- naratiuni-la-genul-feminin/

 

NĂSCUT ÎN 2000 cu: Aneea Axentea, Andrada Novac, Alexandra Roatiș, Shama Leahscenariul & regia: Bogdan Sărăteanscenografia: Alexandra Budianuunivers sonor: Alexandru Radusound design: Alexandru Pașca/ light design: Dumitru Stegărescu/ asistente de proiect: Oana Șchiau, Flavia Ranf. Premiera 16 august 2020/ Grădina BIS cu transmisiune live online.

 

Feedback online 2020

 

  1. PRODUCȚIE DE SPECTACOLE – Premierele anului 2020

 

“Născut în 2000” a fost doar una din cele 6 producții BIS Teatru care au avut premiera în anul 2020. În mod paradoxal a fost un an foarte prolific din punct de vedere artistic. Am ieșit la public cu 5 spectacole pe viu, care au avut toate premiera în Grădina BIS și cu un produs online (Mutat de la noi) care a fost parte din proiectul “Cămine în Mișcare” al Asociației „Prin Banat” din Timișoara. În ordine cronologică, spectacolele BIS Teatru cu premiera în 2020, au fost:

 

  • Povestea Poveștilor – cu Dumitru Stegărescu, Andrada Grosu, Alin Turcu/ Claudiu Fălămaș. Spectacolul a deschis stagiunea de vară la Grădina BIS în 26 iunie și a închis stagiunea și festivalul “25 de zile de teatru” în 25 octombrie 2020. Toate reprezentațiile s-au jucat cu casa închisă/ cu toate locurile disponibile ocupate.
  • Doi moldoveni în Ardeal (un spectacol comunitar) – cu Dumitru Stegărescu, Alin Turcu/ Cristian Lupașcu. Spectacolul a deschis proiectul Teatrul din De-a lungul verii s-a jucat în spații neconvenționale: Șura Culturală Gușterița, teren de baschet în aer liber, Piața Mică.
  • Muzicanții din Bremen – un spectacol pentru toate vârstele care va fi refăcut, cu o distribuție nouă și cu un scenariu updatat, în vara anului
  • Născut în 2000 – premiera: 16 august 2020, în cadrul programului “Acces Online”. Spectacolul a deschis festivalul “25 de zile de teatru”.
  • Caelum Meditatio – un performance muzical pe versuri de Ezra Pound, traduse de Radu Cu Claudiu Fălămaș/ Art-work: Andrea Bernath/ Costum: Anamaria Șut/ Video: Claudiu Doncuțiu/ Cu participarea lui Bogdan Harald (bariton) și a lui Crocodile Paradox (chitară electrică). Performance-ul, interdisciplinar prin excelență, a adus împreună actori, muzicieni și artiști plastici. Avanpremiera: 26 septembrie 2020.

 

“Caelum Meditatio” îmbină muzica live cu poezia lui Ezra Pound

 

 

Show-ul comunitar “Doi moldoveni în ardeal”, octombrie 2020.

foto Alin Praf

 

  1. TEATRUL DIN CARTIER (ediția a VI-a) – un proiect comunitar

Din anul 2015 organizăm proiectul comunitar TEATRUL DIN CARTIER.

Ideea inițială a fost de a merge cu spectacole, concerte, ateliere, la acei oameni care nu ajung în mod obișnuit în sălile de teatru.

Pe lângă componenta social-comunitară (impactul asupra grupului țintă vizat), proiectul s-a remarcat an de an prin ineditul spațiilor în care se desfășurau activitățile sale. Începând cu anul 2017 am început să organizăm evenimente în cadrul proiectului și în zona rurală a județului.

În anul 2020, proiectul TEATRUL DIN CARTIER a însemnat 12 evenimente în 30 de zile, în intervalul 02-31 iulie.

Acestea s-au desfășurat în aer liber, în trei cartiere din Sibiu și în satul Sibiel. https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-de-a-sasea-editie-a-proiectului-teatrul- din-cartier-aduce-12-evenimente-la-sibiu-si-in-imprejurimi/

Teatrul din Cartier. Un proiect BIS Teatru. Gușterița, iulie 2020.

 

  1. ARTIȘTI ÎMPOTRIVA DISCRIMINĂRII ȘI A VIOLENȚEI.

Proiectul astfel denumit s-a derulat prin finanțarea exclusivă a Consiliului Județean Sibiu, presupunând reprezentații și dezbateri în mediul rural (Gura Râului) cu implicarea adolescenților. Accentul s-a pus pe diferențele și similitudinile dintre culturi, pornind de la spectacolul “Povești africane”, cu Andrada Novac și Shama Leah.

  1. 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP (ediția a X-a)/ Un festival- maraton al teatrului independent/ 25 DE ZILE DE TEATRU

Din anul 2011 organizăm festivalul 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP. Este cel mai vechi și cel mai amplu proiect al nostru. În anul 2020 am fost nevoiți să adaptăm formatul festivalului. Din rațiuni de siguranță sanitară, cele “25 de ore de teatru non-stop” s-au transformat în “25 de zile de teatru”.

 

Spectacolele (cu excepția deschiderii, care a avut loc în 2 octombrie la Sala Thalia) s-au desfășurat în aer liber, cu toate locurile disponibile ocupate.

Ediția pandemică a proiectului a presupus 18 evenimente în 8 spații din Sibiu, împărțite tematic în patru capitole: capitolul I – Umor/ Uman, capitolul II – Experimental/ Nișă, capitolul III – Social/ Comunitar/ Emoție, capitolul IV – Basm/ Feerie. Aceste evenimente s-au desfășurat în perioada 2-25 octombrie. În anul 2020 evenimentul a supraviețuit datorită finanțatorului local (Primăria Sibiu) și a partenerului de tradiție MARQUARDT. În anul 2021 vrem să revenim la formatul clasic al festivalului, cel de maraton (teatru non-stop).

Deschiderea festivalului a fost singurul eveniment în spațiu închis al celei de-a X-a ediții. Sala Thalia, 2 octombrie 2020. Foto: Alin Praf.

https://www.radioromaniacultural.ro/festivalul-25-de-ore-de- teatru-non-stop-se-transforma-in-25-de-zile-de-teatru/

 

Afișul festivalului a fost realizat de Amandine Bănescu.

 

  1. MUTAT DE LA Alte colaborări cu ONG-uri cu profil cultural- educativ.

 

BIS Teatru a răspuns unui unui call de proiecte lansat de Asociația “Prin Banat” în octombrie 2020, care ar fi urmat să se concretizeze într-un spectacol în Timișoara, la finalul anului, în cadrul programului Cămine în Mișcare.

Restricțiile pandemice de final de an ne-au obligat să adaptăm scenariul și să livrăm un produs on-line, filmul MUTAT DE LA NOI care a avut premiera în decembrie 2020.

Filmările au fost făcute în Sibiu, Timișoara, dar și în Kampala (Uganda). Filmul face o paralelă a migrației Banatului anilor ‘40 cu fenomenul actual al migrației de pe continentul african spre Europa. În centru este Shama Leah, originară din Uganda, care poate fi văzută și în alte două producții BIS Teatru (Născut în 2000 și Povești africane).

 

 

https://www.facebook.com/355246768151140/videos/840806323 400837

 

Pe plan local, colaborăm cu Asociația Play. În noiembrie 2020, artiștii noștri Claudiu Fălămaș și Dumitru Stegărescu, au conceput scenariul și muzica originală a două produse cultural-educative („Beethoven s-a mutat la etaj” și “Eine Kleine Klassmusik”), în cadrul proiectului Classic Musical Stories, cofinanțat de AFCN.

 

 

De altfel spațiul nostru, Grădina BIS, este deschis inițiativelor locale și naționale. Nu este un spațiu destinat exclusiv spectacolelor de teatru. Încurajăm artiștii din diverse arii de expresie să vină cu proiecte, cu propuneri. Un exemplu relevant în acest sens îl reprezintă Caelum Meditatio, spectacolul care a coagulat în procesul de creație artiști tineri din zone de expresie atât de diverse.

 

Concluziile

În mod paradoxal, poate, anul 2020 a fost unul prolific la BIS Teatru.

Am reușit, cu finanțări drastic reduse, să continuăm proiectele noastre de tradiție: “Festivalul 25 de ore de teatru non-stop” și “Teatrul din Cartier”.

Grădina BIS a găzduit spectacole, concerte, ateliere, timp de patru luni de zile, din iunie până în octombrie.

Am ieșit la public “pe viu” cu cinci producții noi, precum și cu una on-line. Am fost acel spațiu al comunității, al exprimării libere, al experimentului artistic.

Am supraviețuit în anul pandemic 2020 datorită voluntarilor noștri inimoși, a comunității și a partenerilor noștri.

În fața lor, ne înclinăm!

Cine suntem noi.

 

Suntem BIS Teatru, o companie independentă din Sibiu, România.

Primele noastre spectacole au avut loc în spații alternative din burgul sibian în toamna anului 2006. În primăvara anului 2009 am luat ființă și juridic, sub forma unui ONG – Asociația Culturală BIS. Apariția acestei structuri a fost așadar una organică. La data înființării legale aveam deja o activitate susținută în artele spectacolului, în organizarea de evenimente.

În prezent BIS Teatru înseamnă un nucleu de 13 artiști din diverse arii de expresie (actori, muzicieni, artiști plastici). În funcție de proiectul pe care îl derulăm, avem și sarcini organizatorice.

 

Proiectele noastre.

 

  1. FESTIVALUL-MARATON “25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP”.

 

În 26-27 martie 2011, de Ziua Mondială a Teatrului, am organizat prima ediție a Festivalului “25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP”, un eveniment dedicat teatrului independent din România. Încă de la început intenția noastră a fost să oferim artiștilor din țară un context în care să își prezinte spectacolele, o platformă de întâlnire care să genereze schimburi de idei și de experiențe. Publicul a reacționat cu entuziasm, asta și datorită conceptului inedit: în cadrul festivalului, an de an, au avut loc evenimente fără întrerupere timp de mai bine de 25 de ore. Sălile de spectacol au fost pline la miezul nopții, la 5 dimineața, la răsărit sau în miezul zilei.

Au urmat 10 ediții de festival. Cele mai active companii independente din țară au împărțit scenele festivalului nostru cu artiști din: SUA, Rusia, Brazilia, Marea Britanie.

De la ediția a doua evenimentul nostru a fost nelipsit de pe Agenda Culturală a orașului, fiind sprijinit de autoritățile locale.

De-a lungul anilor am avut parteneriate cu entități culturale locale importante (Universitatea “Lucian Blaga”, Teatrul Național “Radu Stanca”, Filarmonica Sibiu, Teatrul Gong, Biblioteca Astra, Muzeul Astra) dar și cu diverse companii care au obiceiul de a se implica în comunitatea sibiană: Unimat, Transagape, Boromir, GarantiBank, etc.

În tot acest timp, partenerul de tradiție care ne-a sprijinit an de an a fost MARQUARDT.

În anul 2020 am fost nevoiți să adaptăm formatul festivalului. Din rațiuni de siguranță sanitară, cele “25 de ore de teatru non-stop” s-au transformat în “25 de zile de teatru”. Toate spectacolele (cu excepția deschiderii, care a avut loc în 2 octombrie la Sala Thalia) s-au desfășurat în aer liber, cu toate locurile disponibile ocupate.

În anul 2021, ediția a XI-a a festivalului se va desfășura în 25-26 septembrie. Maratonul de spectacole va fi precedat de un prolog în 17-19 septembrie și de un epilog în 01-03 octombrie.

Tema festivalului din acest an va fi COMUNITATE. Spectacolele, atelierele și concertele vor aduce alinare și zâmbet, chestionând resorturile și rostul artei teatrale în aceste momente dificile.

Vor fi invitate companii din: București, Cluj, Timișoara, Sibiu.

 

 

2. TEATRUL DIN CARTIER – un proiect comunitar

 

Din anul 2015 organizăm proiectul comunitar TEATRUL DIN CARTIER.

Ideea inițială a fost de a merge cu spectacole, concerte, ateliere, la acei oameni care nu ajung în mod obișnuit în sălile de teatru.

An de an am inventat spații neconvenționale în cartierele Sibiului, spații în care am susținut spectacole de teatru pentru toate vârstele, concerte, ateliere.

Pe lângă componenta social-comunitară (impactul asupra grupului țintă vizat), proiectul s-a remarcat an de an prin ineditul spațiilor în care se desfășurau activitățile sale.

Începând cu anul 2017 am început să organizăm evenimente în cadrul proiectului și în zona rurală a județului Sibiu, adresându-ne comunităților defavorizate din localități precum: Hosman, Gura Râului, Sibiel, Mediaș, etc.

În mod normal, proiectul se întinde pe durata unei luni de zile, iar majoritatea activităților se desfășoară în aer liber.

În anul 2021, în intervalul 01-15 august vom organiza a VII-a ediție a proiectului Teatrul din Cartier”. Vizate sunt comunități defavorizate din Gușterița (urban) și Țichindeal (rural). În cartierul Gușterița din Sibiu intervenția culturală se va desfășura în parteneriat cu Asociația Dia.Logos, la Șura Culturală.

“Teatrul din Cartier” este doar unul dintre proiectele comunitare pe care le vom organiza în anul 2011. În cadrul proiectului “Povești pentru bunicii noștri” (finanțat de Administrața Fondului Cultural Național) vom juca spectacole în azilele pentru vârstnici din județ, iar acțiunile proiectului “Artiști împotriva discriminării și a violenței” (susținut de Consiliul Județean Sibiu) vor fi dedicate copiilor abandonați din mediul rural.

 

3. GRĂDINA BIS – un hub cultural

 

În vara anului 2016 am deschis pentru public Grădina BIS, un spațiu în aer liber situat într-o zonă relativ centrală din Sibiu: strada Ștefan cel Mare, nr. 56.

De-a lungul verii au loc aici spectacole de teatru pentru toate vârstele, concerte, ateliere.

În anul pandemic 2020, Grădina BIS a găzduit peste 40 de evenimente, care s-au desfășurat în cele mai bune condiții de siguranță sanitară.

Această performanță a fost posibilă cu aportul comunității, precum și al unei echipe de 30 de voluntari tineri.

În vara anului 2021 intenționăm să dăm din nou viață Grădinii BIS.

Experiența anului trecut ne-a demonstrat că pentru a susține acest spațiu avem nevoie și de alte surse de finanțare decât cele provenite din vânzarea de bilete.

 

  1. Festivalul 25 de ore de teatru non-stop

 link social-media: https://www.facebook.com/respira.teatru (peste 6.400 de urmăritori)

Reprezentațiile din cadrul festivalului 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP au loc an de an în spații neconvenționale, la ore mai puțin obișnuite.

Fotografia de mai sus este din ediția 2016 a festivalului, an în care am transformat o hală industrială în sală de teatru.

Sute de oameni au venit la Hala Unimat, la miezul nopții, în luna aprilie a anului 2016, pentru spectacolul companiei Lightwave Theatre.

 

 

2.   TEATRUL DIN CARTIER

 

link social-media: https://www.facebook.com/teatruldincartier ( în jur de 2.300 de urmăritori)

Din anul 2015 mergem în cartierele orașului, în zone mai puțin privilegiate.

Căutăm spații neconvenționale și comunități defavorizate cărora le oferim spectacolele noastre. Fotografia de mai jos este făcută în vara anului 2019, în cartierul Ștrand, la o reprezentație a spectacolului pentru copii “Povești africane”.

 

 

 

3. GRĂDINA BIS TEATRU

link social-media: https://www.facebook.com/BisTeatru/ (peste 5.200 de urmăritori)

Din vara anului 2016, la noi acasă, în Grădina BIS, organizăm spectacole, concerte, ateliere. Spațiul e suficient de mare încât să poată găzdui 50 de spectatori cu distanțare fizică, respectiv 100 de spectatori fără distanțare.

Grădina dispune de apă curentă, toaletă cu canalizare și spațiu distinct de acces pentru spectatori, așa încât măsurile sanitare să poată fi respectate cu strictețe.

Comentariile sunt închise.