Bulină Albă- Primăria orașului Agnita, deoarece a alocat buget pentru Agenda Cultură

Primăria orașului Agnita a alocat în acest an buget pentru organizarea evenimentelor culturale. Momentan, autoritățile au anunțat programul lunii ianuarie,  iar printre acestea regăsim și “Fuga Lolelor”, care din cauza pandemiei nu s-a putut desfășura anul trecut.

“Dragi agnițeni, pentru anul care tocmai a început, v-am pregătit mai multe evenimente, reunite sub numele de AGENDA CULTURALĂ AGNITA 2022. Aceasta va deschide seria unor frumoase manifestări, pentru că orașul nostru, prin oamenii locului și prin istoria lui, are tradiții locale, se bucură de unicitatea datinilor, are legende, cultură, copii și tineri talentați, păstrători ai datinilor și tradițiilor.
Avem un potențial cultural și uman pe care trebuie să îl încurajăm. Ca să ajungem să contăm pe harta turistică a județului Sibiu, vom face efortul ca Agnita să se poziționeze corect, cu tot ce are de oferit.”, a scris primarul orașului Agnita, Alin Ciprian Schiau Gull pe pagina personală de Facebook.

AGENDA CULTURALĂ AGNITA 2022 debutează cu o zi gratuită la Muzeul de Istorie ”Valea Hârtibaciului”. Miercuri, 12 ianuarie, toți cei interesați pot primi informații inedite despre exponatul lunii – măsele de mamut din paleolitic.

Ziua de 14 ianuarie este dedicată marelui poet Mihai Eminescu, în cadrul unui eveniment organizat de Casa de Cultură ,,Ilarion Cocișiu”.
„Aproape de Eminescu„ vă propune o seară de muzică și poezie din lirica eminesciană și vernisaj – expoziție de pictură. Vor participa elevi și cadre didactice din instituțiile de învățământ ale orașului Agnita. Spectacolul va începe la ora 17, la Casa de Cultură.

Pe 17 ianuarie, Biblioteca Orășenească și Muzeul ”Valea Hârtibaciului” organizează un eveniment dedicat zilei Culturii Române, cu expoziție de carte, recital de poezie și cântece din opera marelui poet Mihai Eminescu. Acest proiect se desfășoară în colaborare cu Colegiul Tehnic August Treboniu Laurian, fiind organizat la sediul Bibliotecii din oraș, începând cu ora 9.

21 ianuarie – Unirea Principatelor Române – va fi marcată prin evenimentul „HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ”, în cadrul unui spectacol muzical coregrafic, la Casa de Cultură Agnita, începând cu ora 17.

În aceeași zi, un alt eveniment dedicat Micii Uniri va avea loc în cadrul Muzeului, începând cu ora 11 – ,,Unire – n cuget şi-n simţiri” – cântece patriotice, referate, desene, vernisaj expoziţie. Vor participa elevi ai Colegiului August Treboniu Laurian. Organizatori sunt Biblioteca Orășenească și Muzeul de Istorie ”Valea Hârtibaciului.”

30 ianuarie este dedicată Sărbătorii „LOLELOR”, tradiționala paradă la care participă și Ansamblul Folcloric ,,Cununa” Agnita. Organizatori sunt Asociația „Breasla Lolelor”, în colaborare cu Primăria orașului Agnita si Casa de Cultură „Ilarion Cocișiu”.

Menționăm că această acțiune se va desfășura doar în condițiile în care se va obține avizul favorabil al Comisiei de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice, în conformitate cu Legea 60/1991.

Toate evenimentele pot suferi modificări, date fiind noile restricții impuse de valul 5 pandemic. Vor fi anunțate la timp eventualele schimbări survenite în program.

Pentru a fi la curent cu noutățile din orașul Agnita descarcă-ți aplicația – https://play.google.com/store/apps/details?id=net.eventya.android.agnitacity&_branch_match_id=995258137161448573&utm_medium=marketing&_branch_referrer=H4sIAAAAAAAAA8soKSkottLXT0zPyyxJTM4sqdRLLCjQy8nMy9ZPSS1OTixKTgQAaFQx3CQAAAA%3D

Comentariile sunt închise.