Carole Victor, primul elev de etnie rromă care a absolvit liceul în Tălmaciu

Liceul Thenologic „Johannes Lebel” din Tălmaciu a cules la finele acestui an școlar roadele multiplelor actiuni desfășurate pentru integrarea elevilor de etnie rromă și susținerea acestora pentru a combate părăsirea timpurie a școlii. Primul elev de etnie rromă a absolvit liceul, fiind un exemplu de perseverență și dorință de a se depăși pe el însuși. Cu sprijinul familiei sale, elevul Carole Victor a reușit să-și atingă visul de a absolvi liceul în ciuda tuturor obstacolelor.
În ziua absolvirii, elevul a transmis un mesaj emoționant de recunoștință, pentru Aura-Maria AVRAM-RADU, cea care i-a fost învățătoare la Școala Gimnazială Tălmaciu, apoi sprijin și mentor pe parcursul următorilor ani de școală. „Mulțumesc pentru tot sprijinul , ați fost și sunteți o a doua mamă , nu am să uit nicicând momentul când ati fost alaturi de mine la inscrierea la liceu. Vă mulțumesc pentru răbdare pe care ați avut-o cu mine, pentru încredere și pentru ca ați văzut ceva în mine încă din grupa mijlocie când mi-ați dat rolul renului în serbarea de Crăciun , vă mulțumesc ca ați văzut potențial în mine și ca m-ați sprijinit , chiar și când am fost în punctul de a ceda. Ați fost alături de mine și m-ati sfatuit , ceea ce am vrut cu toată ardoarea să obțin am obținut cu ajutorul dumneavoastră , m-am ținut de cuvântul dat în prima zi de clasa 1 când am zis ca vreau sa fac 13 clase neștiind câte sunt posibile 12 și nu m-am lăsat pradă obstacolelor puse în fața mea în ultimii 4 ani, am ascultat de dumneavoastră și iată ca nu îmi pare rău. Vă promit ca și de acum înainte când veți auzi de numele meu, nu veți fi dezamăgită și veți fi mândra ca mi-ați fost învățător și educator dar și mentor , iar eu mă mândresc cu o așa doamnă sau mai bine spus cu o așa mamă de la școală”.
Carole Victor și Aura Maria Avram- Radu
Acest elev respectă cu sfințenie tradițiile comunității din care face parte, dar în același timp conștientizează cât de importantă este educația în viața sa. Pe parcursul celor 12 ani de școală, Victor dovedit calități remarcabile, fiind apreciat de către toți colegii și profesorii săi. Sperăm că acest exemplu va inspira și alți copii din comunitatea rromă să urmeze aceeași cale și să își urmeze visurile, indiferent de obstacolele întâlnite.
Această realizare deschide o nouă perspectivă și demonstrează că și din comunitatea rromă se pot ridica oameni valoroși și talentați.
Inima-mi de dascăl mi-e plină – de bucurie, de mulțumire, de împăcare cu propria-mi conștiință!

Și asta datorită ție, copile drag! Ție și colegilor tăi, acum adulți, care prin comportamentul vostru reflectați învățăturile pe care cu atâta drag le-am sădit în inimile voastre! Vă iubesc!”, a transmis și Aura Maria Avram- Radu.

Comentariile sunt închise.