Concluziile anului 2022 și strategiile „călăreților roșii” pentru noul an

CSC 1599 Șelimbăr a pregătit strategia pentru noul an, a tras concluziile pentru 2022, iar direcția în care se îndreaptă secția de fotbal din cadrul CSC 1599 Șelimbăr este promițătoare, însă mai multe detalii vă oferă președintele secției de fotbal de la CSC 1599 Șelimbăr în interviul acesta. 

Cum ați caracteriza anul 2022 pentru CSC 1599 Șelimbăr?

Remus Șerban: Un an în care clubul nostru a acumulat experiență din toate punctele de vedere, atât din punct de vedere sportiv, cât și administrativ. Din punct de vedere sportiv în prima jumătate a anului ne-am îndeplinit obiectivul de menținere în Liga a II-a. Cu privire la noua ediție de campionat din păcate nu am reușit să ne clasăm unde ne-am fi dorit, respectiv pe o poziție de play-off, obiectiv pe care ni l-am propus în vară, motiv pentru care am regândit strategia pentru următorul an. Tot în 2022 am mărit numărul grupelor de copii și juniori, fiind înscriși în acest moment cu 7 echipe în campionatele naționale.

Au plecat destul de mulți jucători în pauza de iarnă, care au fost motivele plecării?

R.Ș: După ce am analizat împreună cu staff-ul tehnic rezultatele din prima parte a campionatului am luat decizia de a schimba strategia clubului, atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv, motiv pentru care am renegociat toate contractele jucătorilor, iar fotbaliștii care au părăsit echipa nu au fost de acord cu noile condiții propuse

Încet, încet, am renunțat la strategia de transferuri prin care se punea accent pe numele jucătorului și pe experiență, care este nouă abordare în ceea ce privește achizițiile?

R.Ș: În primul rând am adus jucători care se încadrează în noile condiții financiare impuse de către club. Din punct de vedere sportiv au sosit jucători care se pliază pe stilul de joc propus de antrenorul echipei noastre, jucători care își doresc să obțină performanțe la clubul nostru . Din punct de vedere al experienței  jucătorilor, consider că nu am renunțat la acest profil de jucători, exemplu în acest sens fiind jucătorii Nini Popescu, Florinel Mitrea și Raul Palmeș, care au o vastă experiență la nivelul ligii a doua.

Care este strategia clubului pentru acest an?

R.Ș:  Ne dorim să menținem echipa în Liga a II-a, iar pentru noul sezon să formăm o echipă puternică cu care să ne luptăm la accederea în play-off.

Cum este colaborarea cu Claudiu Niculescu?

Am o relație deosebită cu Claudiu Niculescu, rezonăm foarte bine atât din punct de vedere uman, cât și sportiv. Claudiu este un antrenor care își dorește foarte mult să obțină perfomanță alături de clubul nostru, se implică foarte mult în dezvoltarea atât a primei echipe, cât și în strategia de promovare a copiilor și juniorilor din academia noastră, exemplul fiind promovarea a doi jucători U16, Casian Soare și Robert Gliga.

Proiectul nostru s-a dezvoltat armonios în ultimii doi ani, ma refer aici și la echipa de seniori, dar și la centrul de Copii și juniori, care sunt planurile pentru acest an?

În acest an ne propunem să clasificăm academia de copii și juniori în care vom investi foarte multe resurse, urmând ca până la vară să formăm în cadrul academiei două grupe de elită, respectiv U-15 și U-17. Aceste grupe se vor forma din jucători de la clubul nostru și jucători, dar și jucători de la Interstar și Zenit Sibiu cu care avem un protocol de colaborare. Vom încerca totodată să selecționăm orice junior talentat și de la alte cluburi din județul Sibiu, pentru formarea unor echipe puternice cu care să avem performanțe notabile.

Comentariile sunt închise.