Conferința internațională de educație nonformală are loc la ULBS

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” Pucioasa, județul Dâmbovița și Societatea Civilă de Psihologie „Ștefan și Chivulescu”, Târgoviște, județul Dâmbovița, organizează, în 10 octombrie 2020, a șasea ediție a Conferinței Internaționale de Educație Nonformală – INEC 2020, un eveniment care atrage anual un număr tot mai mare de participanți, profesori motivați să ofere o educație altfel,  valorică, pozitivă și de impact pentru generațiile de acum.

”Evenimentul se va desfășura online în acest an, într-un cadru creativ și dinamic, având ca obiectiv principal schimbul de bune practici în educația nonformală și dezvoltarea unor competențe complementare necesare celor care răspund de pregătirea copiilor și tinerilor pentru viață”, spune coordonatorul conferinței, profesor universitar dr. habil. Daniel Mara. Prezența cadrelor didactice din mai multe țări europene, de la universități de prestigiu din Italia, Spania, Germania, Austria, alături de specialiști din țară, pasionați de educație, vor oferi participanților noi perspective și oportunități de dezvoltare pe tema educației nonformale.

Workshop-urile din această ediție abordează teme de o mare diversitate: Pedagogie experiențială, Class Council. Nonformal Democratic Education by Self-Government in Schools, Mă mir și învăț – cunoaștere prin experiență estetică, Să ne uităm diferit la diferențe, Atelier creativ de pictură, Cum ne împrietenim cu emoțiile noastre, Cum să călătorești cu mintea și simțurile într-o lecție la înălțime, Nonformal în lecția online: Gamification, Matematica altfel, Loisir prin dans, promovând o nouă abordare a învățării, cu accent pe motivația instrinsecă de cunoaștere.

Prin acțiunile de educație nonformală, orientate spre interesele, aptitudinile și dorințele de cunoaștere ale participanților, profesorii învață cum să abordeze elevii, studenții cu mai mult entuziasm, într-o manieră flexibilă și adaptată la nevoile lor individuale. Este o satisfacție deosebită să constatăm interesul crescut, cu fiecare nouă ediție a conferinței, al actorilor educaționali de la toate palierele sistemului de învățământ, care reușesc prin astfel de activități de formare aparte, să aducă un plus de valoare în efortul lor profesional și o îmbunătățire vizibilă a calității educației

Comentariile sunt închise.