Consilierul local, Cătălin Stanciu, a atras atenția în ședința CL Sibiu asupra inechității cu care sunt alocate fondurile pentru proiectele înscrise pe Agenda de Sănătate și Agenda Culturală

Consilierul local PSD Sibiu, Cătălin Stanciu, a atras atenția în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Sibiu din 26 mai, asupra inechității cu care sunt alocate fondurile pentru proiectele înscrise pe Agenda de Sănătate și Agenda Culturală.

În speță, am ținut să atenționez asupra faptului că 11 dintre proiectele înscrise pe Agenda Culturală a Municipiului Sibiu, deși au fost declarate eligibile, nu au mai primit finanțare datorită epuizării fondurilor alocate. Aceasta, în condițiile în care există proiecte ale unor instituții publice aflate în sub subordinea Consiliului Județean care beneficiază de finanțare generoasă pe Agenda Culturală a Municipiului Sibiu, dar și de finanțare de la instituția tutelară, respectiv Consiliul Județean (C.J.) Sibiu. Practic, există instituții publice aflate în subordinea C.J. Sibiu care beneficiază de dublă finanțare, și de la C.J. Sibiu și de la Primăria Municipiului Sibiu (prin Agenda Culturală), în vreme ce alte proiecte înscrise pe Agenda Culturală a municipiului Sibiu, deși sunt declarate eligibile, nu au mai prins finanțare din cei 7,5 milioane de lei alocați de Primărie pentru această Agendă.
La fel, și prin Agenda de Sănătate a Municipiului Sibiu sunt finanțate spitalele aflate în subordinea Consiliului Județean. Spitalul Militar și Spitalul CF, de exemplu, nu beneficiază de niciun leu. Ceea ce mă face să cred că, ori managerii celor două instituții nu au aflat despre această variantă de finanțare, ori fondurile alocate pentru Agenda de Sănătate au fost distribuite cu dedicație unităților sanitare subordonate C.J. Sibiu, în special Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.
Aceasta, în vreme ce Consiliul Județean Sibiu nu are o Agendă de Sănătate, prin intermediul căreia să ofere, la rândul lui, finanțare pentru alte unități medicale, în afară de cele care îi sunt în subordine, de exemplu Spitalul de Pediatrie din Municipiul Sibiu.
Salut inițiativa de a finanța proiecte și inițiative prin intermediul Agendei Culturale și Agendei de Sănătate a Primăriei Municipiului Sibiu, deoarece toate proiectele care beneficiază de aceste fonduri sunt în beneficiul sibienilor. Însă, fac apel la o distribuire echitabilă a fondurilor pentru TOATE proiectele declarate eligibile, nu cu predilecție pentru proiectele derulate de anumite instituții care, întâmplător sau nu, sunt în subordinea Consiliului Județean și beneficiază astfel de o dublă finanțare, în vreme ce altele nu primesc nimic.

Comentariile sunt închise.