Consilierul local PSD Sibiu, Cătălin Stanciu, propune majorarea burselor școlare

Consilierul local PSD Sibiu, Cătălin Stanciu, propune și susține majorarea burselor școlare pentru anul 2023, cu precădere a bursei de merit, pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din Municipiul Sibiu, de la 200, la 300 de lei.

Am făcut această propunere și în cadrul ședinței de ieri a Comisiei de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului din cadrul Primăriei Sibiu. Totodată am dat aviz favorabil proiectului de hotărâre în forma actuală stabilită de către Primăria Sibiu, privind aprobarea cuantumului burselor și a numărului acestora, aferente anului 2022. Însă, pentru anul viitor, așa cum am motivat în cadrul comisiei, voi cere și voi susține majorarea cuantumului burselor școlare, cu prioritate a celei de merit, cu cel puțin 100 de lei.”, transmite Cătălin Stanciu.
Conform proiectului avizat ieri, pentru anul în curs vor fi acordate 11.396 burse pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din Municipiului Sibiu, cunatumul acestora fiind următorul:
– bursa de performanţă în cuantum de 500 lei
– bursa de merit în cuantum de 200 lei
– bursa de studiu în cuantum de 150 lei
– bursa de ajutor social în cuantum de 200 lei.

Comentariile sunt închise.