Constantin Șovăială: La Mulți Ani, dragii mei studenți!

Ziua Internaţională a Studenţilor este sărbătorită în fiecare an pe 17 noiembrie şi a fost declarată sărbătoare oficială încă din anul 1941. În acel an, ocupanţii nazişti din Cehoslovacia au suprimat, la Praga, o demonstraţie a studenţilor de la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Caroline, ce marca momentul creării unei Republici Cehoslovace independente. Cu acest prilej, vă redăm mesajul transmis de deputatul de Sibiu, Constantin Șovăială.

„În anii ’90 asociațiile de studenți puteau schimba guverne și se puteau opune oricăror măsuri nocive pentru societate! Studenții au și astăzi o forță enormă de a schimba România în bine. Din păcate, educația nu a primit acel 6% din PIB promis de toate guvernele. Iar asociațiile de studenți au fost slăbite și depopulate de lideri autentici.

Dragii mei, Vă încurajez să învățați bine, să vă implicați în societatea civilă și în politică, să vă construiți singuri Românian în care vreți să traiți mâine. Nu uitați – nimeni nu o sa vă pună ceva „în traistă”! Va trebui să luptați pentru fiecare drept al vostru și al părinților voștri! La Mulți Ani, dragii mei studenți!”, le transmite Constantin Șovăială.

În urma suprimării demonstraţiilor, nouă studenţi şi un profesor au fost executaţi fără proces, iar alţi peste 1200 de studenţi au fost trimişi în lagăre de concentrare. De aici învățăm, că studenții sunt un model de curaj și demnitate.

Comentariile sunt închise.